Türkçe isim kullanan iş yerlerine plaket

Türkçe isim kullanan iş yerlerine plaket
Samsun’da “26 Eylül Türk Dil Bayramı” nedeniyle, Atakum Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde Atakum’da Türkçe isim kullanan iş yeri sahipleri plaketle ödüllendirildi
Atakum Kent Konseyi tarafından, 26 Eylül Türk Dil Bayramı etkinliği çerçevesinde Atakum’da gıda sektöründe hizmet veren ve Türkçe isim tabelası olan 5 işletmeye plaket verildi. Örnek olarak bu yıl gıda sektöründen seçilen 20 kadar Türkçe iş yeri adı Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde, Türk Dili ve Edebiyatı ile Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nde öğrenim gören yaklaşık 500 öğrencinin tercihine sunuldu. Ardından yapılan oylama sonucu ilk 5’e giren iş yerleri belirlendi. Bu iş yeri sahipleri Atakum Kent Konseyi Başkanı ve OMÜ Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bekir Şişman ve konsey üyeleri tarafından ziyaret edilerek onurluk(plaket) ile ödüllendirildi. Ayrıca iş yeri sahiplerine Türkçeye sahip çıktıkları için de teşekkür edildi. 
Ödüle layık görülen iş yeri sahiplerini ziyaretinde konuşan Doç. Dr. Bekir Şişman, “Türkçe bu ülkenin çimentosu ve en önemli kültürel değeridir. Türk milleti Türkçe sayesinde kimliğini, kişiliğini ve değerlerini koruyabilir. Ayrıca dili sayesinde bir millet olma iradesini ortaya koyabilir. Aksi halde Türkçenin kaybolmasıyla Türk milleti diye bir varlık ayakta kalamaz. Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde görülen yabancı dil hayranlığı ve iş yeri adlarında yabancı kelimelerin tercih edilmesi Türkçeyi tehdit ediyor. Bu konuda bütün kamu kurumlarına ve vatandaşlara görev düşüyor. Bu tür etkinliklerdeki asıl amacımız vatandaşları bilinçlendirmektir” dedi.
Konuşmanın ardından Aşık Obalı Mustafa Bilir, ‘Türkçemi Özledim’ şiirini okuyarak Türkçeye dikkat çekti.
odull-1.jpg
odull-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel