Türk Sağlık Sen’den alkışlı tepki!

Türk Sağlık Sen’den alkışlı tepki!
Çarşamba ilçesinde Türk Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları, doktorların maddi haklarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemenin diğer sağlıkçıları kapsamamasına tepki gösterdi.

Türk Sağlık-Sen Çarşamba Temsilciği tarafındanhekim dışı sağlık personeline zam verilmemesine tepki koymak amacıyla basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, Sağlık Bakanlığının  yaptığı açıklamada pratisyen hekimlere ve uzman hekimlere yapılacak ücret artışına değinildi. Türk Sağlık-Sen Çarşamba Temsilciği tarafından yapılan basın açıklamasında" Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımızda olamaz bizim itirazımız sağlık çalışanlarının bu artıştan kapsam dışında bırakılmasınadır. . Bu zaruret ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknisyeni, ATT, paramedik gibi 38 branşın yani sağlık çalışanlarının tamamı için de vardır. Tüm sağlık meslek mensuplarının ücretlerinde artış yapılmalıdır. Çünkü ekonomik olarak tüm çalışanların ciddi kayıpları vardır. Bu durum mutlaka düzeltilmeli; kayıplar telafi edilmelidir. Sağlık hizmetleri bir ekip işidir. Ekibin büyük bir bölümü görmezden gelinemez. Zam, tüm sağlık personelimiz için de gereklidirçünkü tüm sağlık çalışanları ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir.”

turk-egitim-sen’den-alkisli-tepki!-(2).jpg

Devam eden açıklama ise, "bir günde hem açıklanıp hem de TBMM’den geçirilen düzenleme eksiktir. Acil olarak yeniden değerlendirilmelidir. Tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinde artış yapılmalıdır. Lafa gelince sağlık hizmetleri ekip işidir, hepsini alkışlıyoruz demekle olmuyor. Külfette ortak oldukları gibi bir hak verilirken de adaletli davranılmalıdır. Ayrımcılık yapılarak, çalışma barışı bozularak bir yere varılamaz. Türk Sağlık Sen olarak tüm kamu çalışanları için ek zam talep ettiğimiz ve bunu ısrarla vurguladığımız bir dönemde sağlık çalışanlarının arasında yapılacak bir ayrımı kabul etmemiz mümkün değildir. Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemiz sürdüreceğiz. Alanlara inmekten hiçbir zaman geri durmadık, durmayacağız.Sağlık çalışanlarının gür sesi olmaya devam edeceğiz. Kazanana kadar mücadele edeceğiz.Tüm sağlık çalışanlarına zam yapılması, haksızlığın sonlandırılması için Sağlık Bakanlığı’na binlerce sağlık çalışanı için haykırıyoruz. Birlikte Mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız.  Bugün basın açıklamamızı yaptık ve Türkiye’de işe 1 saat geç başlıyoruz. Pazartesi ise tüm sağlık kurum ve kuruluşlarında iş bırakıyoruz. Haksızlığa karşı mücadelemiz hiç durmadı, durmayacak. Hep birlikte kazanacağız.Şimdi sıra bizde biz sağlık çalışanları için sayın bakanı alkışlıyoruz." şeklinde yapıldı.

Basın açıklamasının ardından sendika üyeleri alkışlarla programı tamamladılar.

HABER: Büşra KOCATAŞ- Aybüke ŞEKER

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber