Türk Polisi 172. yaşında

Türk Polisi 172. yaşında
Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Çarşamba ilçesinde birçok etkinlik gerçekleştirildi

Sabah Atatürk anıtına çelenk koyma töreni sonrasında İlçe Müdürlük binasında kurban kesildi dualar edildi.
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş  yıldönümü dolayısıyla birçok etkinlik gerçekleştirildi. Kutlamalar ilk olarak Çarşamba Belediye Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile başladı.
Çelenk Töreni’ne Çarşamba İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Gültekin Bülbül, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Ramazan Ünal, Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, mülki ve idari amirler, siyasi parti temsilcileri, oda-dernek temsilcileri, emniyet personeli ve vatandaşlar katıldı.

polis4-001.jpg
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Çarşamba İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, açıklamalarda bulundu. Belediye Meydanı’nda ki törende açıklamada bulunan İğneli, “Kurulduğu günden bu güne kadar vatandaşın sevgisini kazanmanın mutluluğunu yaşayan Türk Polisi bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti’ne, cumhuriyetin temel niteliklerine, ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelen her türlü saldırı ve tehdidi başarıyla bertaraf etmiştir. En son 15 Temmuz’da ilçemizde ki hainlere karşı halkımızla omuz omuza vererek canımızı ortaya koyarak yıllarca hatırlanacak bir tarih yazdığımızı asla unutulmamalıdır. Ülkemizde huzur ve güvenin sağlanmasında kazanılan üstün başarı, milletimizin polise olan güveni ve manevi destek bir kat daha artmıştır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü tesisi, kamu düzeninin korunması, halkın güven ve huzur ortamında yaşaması sağlanması konularında yaptığımız çalışmaları her zaman halkımızın sevgi ve takdirini kazanmayı amaçlıyoruz.
Bu doğrultuda mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmalarımız devam etmiştir, bundan sonra da edecektir. Görevlerimizde Çarşamba halkının güven ve desteğini her zaman gördük. Halkımıza her türlü konuda yardımcı olabilmek amacıyla tüm iletişim kanallarımızı açık tutmaktayız. Unutmamalıyız ki halkı ile bütünleşmeyen hiçbir kurumun başarıya ulaşma şansı asla yoktur.” şeklinde konuşan Müdür İğneli konuşmasını “Her gün daha da güçlenerek milletiyle bütünleşen Polis teşkilatının 172. Yıl dönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.” sözüyle tamamladı.
Belediye Meydanı’nda ki programın ardından etkinlikler Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında devam etti. Emniyet Müdürlüğü binası önünde kurban kesimi yapıldı. Dua ve tekbirlerle kurban kesiminin ardından Çarşamba İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, İlçe Emniyet Müdürü İğneli’yi makamında ziyaret etti.

polis2-001.jpg

KARAASLAN’DAN EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARETİ
Referandum çalışmalarını Çarşamba ilçesinde sürdüren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Türk Polis Teşkilatı’nın 172. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.  İlçe Emniyet Müdürünü ziyaret eden Karaaslan’a Belediye başkanı Dündar ve AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan ile yönetim kurulu üyeleri de eşlik etti.
Türk Polisi’nin 172. yıl dönümünü kutlayan Çiğdem Karaaslan, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli’yi tebrik etti. Ziyarette polislik mesleğine hayranlık duyduğunu söyleyen bir öğrenci polis haftasını kutlamak amacıyla İlçe Emniyet Müdürüyle birlikte pasta kesmek istedi. Bu isteği kırmayan Karaaslan ve İğneli, öğrenci ile pasta kesti. Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ki ziyaretini tamamladıktan sonra ilçede ki programlarına devam etti.

polis3-001.jpg

ŞEHİTLER İÇİN MEVLİD-İ ŞERİF
Çarşamba ilçesinde ki etkinlikler Abdullah Paşa Camii’nde şehitler için okutulan Mevlid-i Şerif’le devam etti. Öğle namazı öncesinde okunan mevlid-i şerif ve İlçe Müftüsü Osman Karagöz’ün yaptığı duanın ardından cemaate Mevlid Şekeri ve Gül Suyu ikram edildi. Etkinlikler Şehitlik Ziyareti ile son buldu.
polis1.jpg
HABER-FOTO: Nuri ŞEKER- Nurhan GÜZEL





 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber