Türk Halk Müziği grup yarışmaları Samsun’da yapıldı

Türk Halk Müziği grup yarışmaları Samsun’da yapıldı
Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 2012 yılı faaliyetleri kapsamındaki Kulüp, Dernek, Kurum ve Kuruluşlar arası uzun hava, solist, solo çalgı ve çalgılarla toplu icra Türk Halk Müziği grup yarışmaları Samsun’da yapıldı

 

Türkiye’nin çeşitli illerinden yaklaşık 140 gencin katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve gençlerin dereceye girebilmek için hünerlerini sergiledikleri Türk Halk Müziği yarışmalarında Samsunlu türkü severler yurdun dört bir yanından derlenmiş türkü, bozlak ve ezgileri genç yeteneklerden dinleme imkânı buldu.

TRT'nin yanı sıra çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri ile müzik öğretmenlerinin jüri üyeliğini yaptığı yarışmada 15-20 yaş grubu bayan solist dalında Giresun İl Özel İdaresi Konservatuarı’ndan Cansu AYMAN birinciliği kazanırken, Erkek solist dalında da Adana Toros G. S. Kulübünden Tamer FINDIKLI birinci oldu.

15-20 yaş grubu Uzun hava dalında Adana Türk Halk Müziği Eğitim Derneği’nden Diremcan GÜNDEŞ birinciliği kazanırken, Solo çalgı dalında Giresun İl Özel İdaresi Konservatuarı’ndan Neslihan KURNAZ birinciliği elde etti. 21-30 yaş grubu bayan solistlerde Adana Toros Derneğinden Meryem ZENGİN birinciliği kazanırken, Erkek solist dalında da Adana Toros Derneğinden Veysel GÖKÇEK ve Zonguldak Kozlu Belediyesinden Ozan KARAHAN birinciliği paylaştı.

21-30 yaş grubu Uzun hava dalında Adana Atfen G. S. Kulübünden Murat DEMİR birinciliği kazanırken, Solo çalgı dalında da Adana Atfen G. S. Kulübünden Arif KARAKAYA birinci oldu. Çalgılarla Toplu icra dalında ise Adana Atfen G. S. Kulübü birinciliği elde etti.

Kulüp, dernek, kurum ve kuruluşlar arası uzun hava, solist, solo çalgı ve çalgılarla Toplu İcra Türk Halk Müziği yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri yarışma sonunda düzenlenen törenle verildi.

Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel