İBRAHİM GÜLER

İBRAHİM GÜLER

Türk Devletlerinin yıkılma nedenleri?

Türk Devletlerinin yıkılma nedenleri?

 

Saygı değer okuyucularım

Sayın Başbakan Mardin konuşmasında söylediği Milliyetçiliği ayaklar altına aldım demesi bence kendisini seçen ve Bakan olmasını sağlayan kendi Milletine saygısızlık değil mi?

Saygıdeğer okuyucularım,

Bu Devleti kurtaran lider Ulu Önderimiz Mustafa Kemal'dir. Ayrıca silah arkadaşları da Türkiye Cumhuriyetinin Kurtuluş Savaşını veren değerli kişilerde bu Türkiye Cumhuriyetinin kurulması için canlarını ortaya koymuş değerlerdir Ruhlar şad olsun.

Değerli dostlarım:

Kim ne derse desin Osmanlının yıkılmasına sebep olan unsurlar karma bir milletten ve cemaatlerden olmasının büyük rolü vardır. Bunlardan Muhtelif bölgelerde bulunan Araplar, Yunanlar, Bulgarlar, Sırplar ve doğuda Celali isyanları Anadolu’nun muhtelif bölgelerindeki Ermeniler, Karadeniz’de bulunan Rumların ayrılmak istekleri Anadolu’nun diğer bölgelerinde Osmanlının zayıflatılmasın fırsat bilen yabancıların desteği ile her yerde isyanların başlaması çetecilik hareketleri ile Osmanlı devletinin yıkıImasına başlandığı sırada ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, MİLLİ MÜCADELEYİ SAMSUN' dan başlatarak verdiği kahramanlık ve savaşlar sonucu bu ülkeyi düşmanlardan kurtararak MİLLİ BİR TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ KURMUŞTUR.

Hatta kurduğu ve Genel Başkanı olduğu Halk partisindeki 6 oktan birinin de Milliyetçilik olduğunu ifade etmiştir. Şimdi siz Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı olarak bu MİLLİYETÇİLİĞİ AYAKLAR altına alıyorsunuz, bu ne demek Sayın başbakan siz hangi ülkenin Başbakanısınız?

Saygı değer dostlarım ikinci Dünya savaşı sonrası Kurulan Yugoslavya Devleti, Makedonya, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan ve diğer devletlerden oluşmakta idi şimdi nerede Yugoslavya paramparça oldu. Ya Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ne oldu.

Malum Osmanlı, Tunus, Cezayir, Libya, Irak, Suriye, Ürdün, Suudi Arabistan, Yunanistan, Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya daha niceleri zaten sizler bunları biliyorsunuz.

Global Karma bir Osmanlı Milli olmayan bir devlet her etnik gurubun bir parça koparması ile kala kala bir Anadolu avuç iç kadar bir Trakya'dan oluşan bir Türkiye Cumhuriyeti Devletidir.

Bu devleti de riske atmamız cehaletimize delalettir bence. Muhterem okuyucu arkadaşlarım yukarıda açıklamasını yaptığım önce Osmanlı, sonra Yugoslavya ve sonrası Sovyet Rusya’nın düştüğü durum, param parça oldu.

Bu parçalanmanın esas sebebi Milli bir Devlet olmayışıdır.

Bizim Ülkemize yani TÜRKİYE CUMHURİYETİ Devletine gelince;

Ülkemizde ki tüm etnik kökenli Vatandaşlar olarak hepimiz kökenimiz ne olursa olsun hiçbir ayırım yapmadan birlikte yaşama, bölüşme, paylaşma, kederde tasada beraber olduğumuz bu ülkede yaşayan insanlar olarak bu birlikteliğin sağlanması ve ulu önderimizin ortaya koyduğu MİLLİYETÇİLİK ve bu bağlamda birliğin sağlanması siyasi görüşümüz ne olursa olsun Mili Birliği muhafaza etmemiz bu vatana karşı vicdani sorumluluğu bize yüklemiştir.

Saygılarımı sunuyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İBRAHİM GÜLER Arşivi

SORMA

24 Haziran 2013 Pazartesi 09:31