Turizmde rekor üstüne rekor

Turizmde rekor üstüne rekor
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Türkiye turizmde son yılların rekorlarını kırmaya devam ediyor. Yılın ilk 3 çeyreğinde yaklaşık 32 milyon dünya vatandaşını ülkemizde misafir ettik” dedi

"TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI BİR ÜLKENİN KORUNMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ DEĞERLERİDİR"

Mehmet Nuri Ersoy, sürdürülebilir kalkınmaya kültür ve turizmin katkısının konuşulacağı konferansı, bu kapsamdaki küresel zorluklara yönelik ortak bir vizyon ve yol haritası çıkarılması açısından çok önemsediğini belirterek, “Turizm şüphesiz dünyada en hızlı gelişen sektörlerden biri. Ülke ekonomilerine yaptığı küçümsenemez katkının yanı sıra halkların birbirlerini tanımaları ve evrensel barış için de son derece önemli bir araç. Öte yandan, dünya genelindeki turizm hareketlerine baktığımızda seyahatlerin yüzde 40'ının kültür turizmi odaklı olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla kültür ve turizmin aynı başlık altında ele alınmasının çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Tarihi ve kültürel mirası bir ülkenin kendine özgü ve korunması gereken en önemli değerleridir” şeklinde konuştu.

 “TOPRAKLARIMIZ KÜLTÜREL ANLAMDA DA ÇOK BEREKETLİ”

Bakan Ersoy, Türkiye'nin gerek coğrafi gerekse kültürel anlamda önemli bir turizm potansiyelini muhafaza ettiğini belirterek, “Ülkemiz sadece doğal güzellikleri ile değil, kültürel anlamda da büyük bir donanıma sahip. Göçlerin, savaşların, ticaretin, inançların ve kahramanlık destanlarının anayurdu olan topraklarımız kültürel anlamda da çok bereketli. Bu cazibe alanı doğal olarak dünyanın pek çok yerinden binlerce ziyaretçiyi tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu topraklara çekiyor. Turizmin gelişmesi; ülkemizin dünya turizm gelir pastasından daha çok pay almasını, vatandaşlarımızın da kendi ülkesini daha iyi tanıyarak zenginliklerimizin farkına varmasını sağladı” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE TURİZMDE SON YILLARIN REKORLARINI KIRMAYA DEVAM EDİYOR”

Bakan Ersoy, Türkiye'nin son zamanda turizm alanındaki gelişmelerine değinerek, “Turizm alanındaki gelişme çabalarımızın karşılığını da almaya başladık. Türkiye turizmde son yılların rekorlarını kırmaya devam ediyor. Yılın ilk 3 çeyreğinde yaklaşık 32 milyon dünya vatandaşını ülkemizde misafir ettik. Türkiye 2018'de turizm 40 milyon olan ziyaretçi hedefini yılın ilk 10 ayında aştı! Ocak-Ekim 2018 döneminde geçen yıla oranla yüzde 22,43 artış sağladık. Hedeflerimiz doğrultusunda; “Turizmde Küresel Etik İlkeler Bildirgesi Özel Sektör Taahhüdü”nün de imzalanacağı konferansın düzenlenmesinde Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BMDTÖ) ve UNESCO başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir