TÜRE, “KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN”

TÜRE, “KİMSENİN KUŞKUSU OLMASIN”
Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, “Çarşamba Şeker Fabrika’mızın 10 yıldan beridir çalışmaması bazı aksaklıklara neden oldu.

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe, “Çarşamba Şeker Fabrika’mızın 10 yıldan beridir çalışmaması bazı aksaklıklara neden oldu. Ama kesinlikle bu yıl deneme üretimi gerçekleştirecek. Gelecek yıl ise tam kapasite üretim yapacak. Kimsenin kuşkusu olmasın” dedi.
 

‘HABERİMİZ SES GETİRDİ’

Haber Expres Gazetemizin dün manşetten paylaştığı “Çarşamba’nın geleceğine İpotek mi koyuluyor?”  haberi ile Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü           Erol Şeker’in “Çarşamba Şeker’i açın” başlıklı köşe yasının sonrasında Şeker- İş Sendikası Çarşamba Şube Temsilcisi Sinan Türe önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Türe, “Gazetenizde yayımladığınız haber sonrasında ki oluşan endişelerinizi bitirmek için bazı konuları açıklamak istedim. Çarşamba Şeker Fabrikamızı bürokrasi çalıştırmak istedi, siyasetçilerimiz destekledi. Kimse aksi bir konu düşünmesin” diyerek şöyle devam etti.

‘TÜRE, 10 YILDIR ÇALIŞMAYAN BORULAR ÇÜRÜMÜŞ’

Başkan Türe, “10 yıldan beridir çalışmayan fabrika binamızın tesisatında bazı yenileme ve onarım gerekti. Bu nedenle çalışmalara başladık fakat Pandemi ve sokağa çıkma yasakları nedeni ile Haziran ayına kadar iş yapamadık. Bu da işin gecikmesine neden oldu. Fabrika binamız içinde ki boru tesisatları tamamen yeniden onarılarak değiştiriliyor. Tribünlerimiz sağlam şükür, kazanlarımız da fazla hasar yok. Ama bu yıl diğer fabrikalarda yetişmiş elemanlar kampanya için çalışıp arta kalan sürede bu fabrika için çalıştıkları için yetiştiremedik. Ama en kısa sürede tadilatı tamamlayarak deneme için çalıştırılacak” dedi.

‘ŞEKER PANCARINDA ÇİFTÇİNİN YÜZÜ BU SENE GÜLECEK’

Türe, “Bu sene Şeker Pancarı üreticisi çiftçilerimiz kesinlikle mağdur olmayacak. Fabrikamız aletli söküm işi yapacak ve ardından kamyonlarla randevu sistemle çiftçilerimizin şeker pancarları Kastamonu Şeker Fabrikası’na gönderilerek tüm aşamalar cep telefonlarına mesaj olarak gelecek. Mağduriyet oluşturulmayacak. Bu yıl ki üretim şeker pancarımızda beklemediğimiz verim ve tonaj olması bizleri sevindirdiği gibi çiftçilerimizi de mutlu ediyor ve sonunda bu yıl ki şeker pancarı fiyatlarını Cumhurbaşkanımız geçen yıl ki gibi iyi bir fiyat açıkladığı takdirde diğer ürünlerden daha çok kazançlı olacaklar. Buna bizler de çok sevindik. Çiftçimizin yüzü gülecek” şeklinde konuştu.

‘ŞEKER FABRİKASINDA SATIŞ VEYA BAŞKA HEVESLER OLAMAZ’

Şeker Fabrikası bina ve arazisinin başka şekilde değerlendirme gibi bir konunun gündemde olmadığına da değinen Başkan Türe, Şeker fabrikamızın bu saatten sonra bir karışının satışı veya başka ad ve nam için kullanılması artık imkansız. Bu Şeker Fabrikası, Şeker Fabrikası olarak açılıp işletilecek. Böylelikle Çarşambalı halkımız ve bölge insanlarımız hem iş ve istihdam alanına hem de üretimle birlikte hayvan, tarım ve diğer alanlarda daha kalkınmış olacak. Binalarımız ile arazilerimiz Şeker Fabrikası’nın ihtiyacı olan yerleri ve başka bir konu artık gündeme bile gelemez. Genel Müdürümüz de bu konu da çok hassas ve böyle bir durum gündem de bile değil. Göreceksiniz bacalı sanayimiz olan Şeker Fabrikası yanında Organize Sanayi, az ileride Tekstil fabrikaları ile bölgenin lokomotifi olacağına inanıyoruz. Kimse Şeker Fabrikamızı hakkında yanlış tek bir kelimeye inanmasın” diyerek şöyle tamamladı.

‘MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI’NA TEŞEKKÜR’

Şeker-İş Sendikası Başkanı Sinan Türe, “Çarşamba Şeker Fabrikası’nın çalışması için başta AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan taşın altına elini değil gövdelerini koymuşlardır. Tabiri caizse köy, köy mahalle mahalle gezmiş, ekim için herkesle görüşmüş ve iknalar yapmışlardır. Ayrıca bürokraside de bizimle birlikte mücadele vererek örnek olmuştur. Siyasetle işim yok ama Şeker Fabrikası hiçbir yeri gölgeleme veya aracı değildir. Milletvekili Köktaş, Belediye Başkanımız Halit Doğan ile bu fabrikanın çalışması için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz. Hele Başkan Doğan’ın mücadelesi inanılmaz. Kendisi fabrikanın çalışması için gecesini gündüzüne katarak mücadeleye devam ediyor. Kimse başka bir konu için heveslenmesin, çiftçilerimiz de fabrikamız açılmayacak diye düşünmesin” dedi.

Şeker-İş Sendikası Çarşamba Şube Başkanı Sinan Türe’nin Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri müdürü EROL Şeker’ e yaptığı açıklamaların tamamı; İNTERNET SİTEMİZ İLE SEKERHABERTV DE.
...https://www.youtube.com/watch?v=DxAiH6IZToA

HABER- FOTO: Nurhan GÜZEL - Gülizar KELEŞ-  Aybüke ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber