Türe, “Tüm işçi sınıfının 1 mayıs’ı kutlu olsun…”

Türe, “Tüm işçi sınıfının 1 mayıs’ı kutlu olsun…”
Çarşamba Şeker-İş Başkanı Sinan Türe 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeni ile bir basın açıklaması yaptı. Türe, “ Bir ülkenin kalkınma yolundaki en büyük gücü, fedakarca çalışan emekçilerinin varlığı ve onların döktüğü kutsal alın terleridir. İşte 1 Mayıs İşçi Bay

HABER-FOTO: Nuri ŞEKER – Kenan GÜN

Ülkemizde ilk olarak 1906 yılından bu güne 107 yıldır kutlanan 1 Mayıs İşçi Bayramı, bilindiği gibi tüm dünyada da coşkuyla kutlanmaktadır sözleri ile açıklamasına başlayan Türe, “Ülkelerin gelişmesinde ve ekonomilerinin yapılanmasında büyük emeği bulunan işçi sınıfının hak arayışlarının mücadelesini simgeleyen bu önemli gün, mihraklara fırsat verilmeden bayram havasında kutlanması gereken bir gündür”.
 
Çalışan, üreten kesimlerin beklentilerinin ve taleplerinin karşılanması, sorunlarına çözüm üretilmesi, hiç şüphe yoktur ki ülkedeki huzurun ve istikrarın temel unsurlarından birini oluşturmaktadır Türe, “Bu anlayışla, diğer alanlarda olduğu gibi çalışma hayatında da en ileri standartlara ulaşmak için son yıllarda önemli adımlar atan yeterli seviyede olmasa da Türkiye’nin, önümüzdeki dönemde de ihtiyaç duyulan reformları kararlılıkla hayata geçireceğine olan inancımız tamdır. Asıl önemli olan ise asgari ücretin komik ve dramatik bir seviyede olduğu günümüz Türkiye'sinde işsizlik rakamlarının halen endişe verici boyutta olduğudur”.
 
“Ülkemizin ekonomik ve siyasi olarak içinden geçtiği son derece duyarlı süreçte, her zamankinden daha fazla demokrasiye ve açıklığa ihtiyaç vardır. Bu konuda siyasal iktidarların, işçi sınıfının kazanılmış haklarına yönelik toplumsal barışa katkı için daha fazla duyarlı olmaları gerekmektedir. Bu itibarla, siyasi sorumluluk taşıyanlar, emeğin gerçek değerinin yalnızca ücretle değil, insan olmanın da gerektirdiği her türlü imkana kavuşabilecek şartların oluşmasıyla sağlanabileceğini iyi bilmelidirler”.
 
“Bir taraftan işçi sınıfının hak ve talepleri tartışılırken, diğer yandan özellikle de sektörümüzü yakından ilgilendiren konular da büyük önem arz etmektedir. Bugün ülke ekonomisine sağladığı 3 milyar dolara yakın katma değer ile övünç kaynağı olan Şeker Sanayii, varlığıyla bulunduğu bölgelere istihdam sağlayan, göç ve terörü ortadan kaldıran bir sektör haline gelmiştir. Bundan sonra yapılması gereken, Hükümeti ve muhalefetiyle ülkemizin önemli katma değer yaratan şeker fabrikalarının gıda kartellerinin sahiplerinin değil, üreten, geniş toplumsal kesimlerin ekonomik refah ve gelişmeden payını almasından yana tavır sergilemeleridir. Bu bağlamda mevcut uygulamaların tekrar gözden geçirilerek pancar üreticisinin, çiftçinin ve işçinin de içerisinde olduğu yeni bir stratejik model uygulamaya konulmalıdır. Şeker-İş Sendikası olarak bu konuda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız”.
 
 Çarşamba Şeker- İş Şube Başkanı Sinan Türe, “Son olarak; Dayanışmanın ve emeğin bayramı 1 Mayıs’ın sevgiyle, kucaklaşarak, el ele ve omuz omuza kutlanmasını temenni eder, tüm işçi sınıfının bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutlarım” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber