Türe, “Önümüzdeki yıl en iyi geliri Şeker Pancarı sağlayacak”

Türe, “Önümüzdeki yıl en iyi geliri Şeker Pancarı sağlayacak”
Çarşamba Şeker-iş Sendikası Başkanı Sinan Türe, şeker pancarı ile ilgili yaptığı açıklamalarda, “önümüzdeki yıl en iyi geliri şeker pancarı sağlayacak” dedi

 

Çarşamba Şeker-İş Sendikası Başkanı Sinan Türe, gelecek yıl ekimi yapılacak olan şeker fiyatlarının açıklandığını belirterek, bu yıl 135 kuruş olarak belirlenen fiyatın önümüzdeki yıl 140 kuruşu geçeceğini ve şeker pancarı üreticisini fındıktan da diğer tarım ürünlerinden de daha iyi gelir getireceğini açıkladı.

Sinan Türe, gazetemize yaptığı açıklamalarda, “Çarşamba-Bafra Ovası’nda Şeker Pancarı gelecek yıl çiftçimizin yüzünü güldürecek. Çiftçimiz geçtiğimiz yıl fındıktan da diğer tarım ürünlerinden de zarar ederek pişman olmuşlardır. Ama şeker pancarı devlet güvencesi olan bir tarımdır. Geçmiş yıllardaki pancar fiyatlarının düşük olması ve maliyetinin altında kalmasından dolayı çiftçilerimiz pancar üretiminden vazgeçti. Şeker Fabrikası kapandı kapanacak dedikoduları yüzündense çiftçimiz şeker pancarı üretiminden elini ayağını tamamane çekti. Özelleştirme sürecindeki fabrikamızda yapılan ihalenin iptal olması, fabrikamızın tekrar çalışacak olması bizi çok sevindirdi” dedi.

Şeker Fabrikası’nın çalıştabilmesi için çiftçilerin pancar ekmesi gerektiğini belirten Türe, açıklamalarının devamında, “Fabrikamızı çalıştırabilmemiz için ham maddemiz olan pancara ihtiyacımız var. Çiftçimiz geçen yıllarda çok sıkıntı çekti, eline para geçmedi fakat ben müjdeyi veriyorum çiftçimiz önümüzdeki sene pancarını ekerse, kilosu 140 kuruştan ürünün bedelini devlet garantisiyle fabrikamıza satacak” diyerek açıklamalarına devam etti.

Türe, önümüzdeki yıl Şeker Fabrikası’nın yapmış olduğu kampanyayla birlikte çiftçilere sadece şeker pancarı satışından değil, aynı zamanda yapılacak olan kampanya dahilinde çiftçilere satılan pancarın %20’sinin yaş küspe(kaba yem) olarak geri verileceğini belirtti. Türe, bu kampanyanın çiftçiler için çok avantajlı olduğunu çünkü çiftçilerin yıl boyunca hayvanlarına harcadıkları kaba yem ihtiyacının çok yüksek meblağlar tuttuğunu ve çiftçinin çok büyük zarar ettiğini açıkladı. Türe son olarak, çiftçilere seslenerek Şeker Fabrikaları’nın kapatılmaması için ve aynı zamanda diğer tarım ürünlerinden de daha karlı bir yatırım olacağını belirttiği pancar üretimi için, çiftçilerden destek istedi.

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber