TUNCER: “İŞSİZLİĞİ YÜZDE 5'E DÜŞÜRECEĞİZ”

TUNCER: “İŞSİZLİĞİ YÜZDE 5E DÜŞÜRECEĞİZ”
AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Adem Tuncer, “Yeni dönemde de istihdam dostu bir büyüme sağlamayı ve işgücü piyasasının daha etkin işlediği bir ortamda işsizliği kalıcı şekilde düşük oranlara indirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Seçim gezilerini sürdüren Adem Tuncer, istihdam politikaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tuncer, “AK Parti olarak 2002-2014 arasında işsizlik oranında önemli bir azalma kaydettik ve kadınlar başta olmak üzere işgücüne katılımı artırdık. İstihdam üzerindeki vergi yüklerini indirdik. 2002-2014 döneminde toplam ilave 6,6 milyon kişiye yeni istihdam imkanı sağlamış olduk. Bu başarıda büyüme kadar aktif işgücü politikalarımızın ve çeşitli sektörlerde izlediğimiz istihdam dostu politikaların da katkısı olmuştur” diye konuştu.

İŞÇİ ÇALIŞTIRANA TEŞVİK
“İstihdamı teşvik için işveren primlerinde indirim uygulamasını sürdürüyoruz” diyen Tuncer şöyle konuştu: “Uygulamakta olduğumuz 5 puanlık işveren prim teşvikine ek olarak geçen sene 6 puan işveren prim teşviki de getirilmiştir. Söz konusu sigorta prim teşviki uygulamaları için 2015 yılı bütçesinde toplam 9,4 milyar TL ödenek öngördük. Gençlerin ve kadınların istihdamını teşvik edici politikalar uyguladık. Bu çerçevede; 2002 yılında istihdam 19,3 milyon kişi iken 2014 yılında 25,9 milyon kişiye ulaşmıştır. Aynı dönemde işsiz kişi sayısı hızlı nüfus ve işgücüne katılım oranındaki artışa rağmen büyük ölçüde aynı kalmış, işsizlik oranı ise yüzde 10,3'ten yüzde 9,9'a gerilemiştir. İşgücü piyasasındaki gelişmelerden kadınlar erkeklere göre daha olumlu etkilenmişlerdir. Kadınların işgücüne katılma oranı, bu dönemde yüzde 27,9'dan yüzde 30,3'e yükselmiştir. Kadınlarda ücretli istihdam oranı 2002 yılında yüzde 30,9 iken 2014 yılında yüzde 60'a yükselmiştir. Aynı dönemde işgücü piyasasının kalitesinde de önemli iyileşmeler sağlanmıştır. Ücretli istihdam oranı 2002 yılında yüzde 42 iken 2014 yılında yüzde 66'ya ulaşmıştır. Kayıtlı istihdam oranı aynı dönemde yüzde 48,9'dan yüzde 65,1'e yükselmiştir. İstihdamda lise ve üstü eğitimlilerin oranı aynı dönemde yüzde 27,8'den yüzde 39'a ulaşmıştır. Hayat Boyu Öğrenme Stratejisini ve İstihdam ve Mesleki Eğitim İlişkisinin Güçlendirilmesi Eylem Planını uygulamaya koyduk. 2014 yılında Ulusal İstihdam Stratejisini hazırladık. Özel istihdam bürolarının sayısını 105'ten 338'e yükselttik. İŞKUR bünyesinde çalıştırılmak üzere yaklaşık 3 bin iş ve meslek danışmanı istihdam ettik.”

“2023 İTİBARİYLE İŞSİZLİĞİ YÜZDE 5'E DÜŞÜRECEĞİZ”
Tuncer sözlerini şöyle tamamladı: “Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında 2023 yılı itibarıyla işsizlik oranını yüzde 5 düzeylerine indirmeyi, istihdam oranını yüzde 50'ye yükseltmeyi, kadınların işgücüne katılım oranını yüzde 38 düzeyine çıkarmayı, tarım dışı sektörde kayıt dışı istihdam oranını yüzde 15'e indirmeyi hedeflemekteyiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir