TÜM SALON ATATÜRK İÇİN TEK YÜREK

TÜM SALON ATATÜRK İÇİN TEK YÜREK
ADD Samsun Şubesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bedenen aramızdan ayrılışının 80. Yılı dolayısı ile 12 Kasım 2018 Pazartesi akşamı Büyükşehir Kültür ve Sanat Merkezinde Şef Ahmet Sedat Mete yönetiminde ‘’Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar’’ temalı bir konser düz

Altı yüz kişilik salonun dolduğu konserde beş yıldır ADD Samsun çatısı altında çalışan koro,  konserin birinci bölümünde Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküleri, ikinci bölümde ise Cumhuriyet döneminde bestelenen eserleri seslendirdi. Birinci bölümde seslendirilen ‘’Harmandalı Zeybeği’’ ne sahneye çıkan Zeybek grubu damgasını vurdu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Konserde Açılış konuşması yapan ADD Samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli: ‘’Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bedensel varlığının aramızdan ayrılışının bugün 80. Yılında onu daha bir saygıyla, minnetle, sevgiyle anıyoruz.  20. yüzyılın en büyük lideri, Ulusal Kurtuluş Mücadelemizin Başkomutanı; laik, demokratik, çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu; Türk Milletinin Atası; Dünya Barışının öncüsü; Dünyada ve bu coğrafyada hala tertemiz kalmış yegâne şey, dünyanın tanıdığı en tanınmış ve en büyük Türk;
57 yıllık yaşamı boyunca milletinin bağımsızlığı ve ülkesinin aydınlık geleceği için mücadele vermiş eşsiz lider, Geçmişimiz ve geleceğimizdir. Varlığını ve yarınlarını kimlere borçlu olduğunu unutmayanlar için; Atatürkçü Düşünmek ve yaşamak, Atatürkçü olmak bir onurdur. Tam Bağımsızlık, özgürlük ve Ulusal egemenlik temelinde geleceğe yürümek erdemdir. Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun şubesi olarak; Ata'mızın bizlere bıraktığı evrensel değerleri ve O’nun devrimlerini korumaya, O'nun gösterdiği aydınlık yolda gururla ve azimle, yılmadan ilerlemeye kararlıyız.’’ Dedi.
Konsere ADD Genel Yönetim Kurulu üyesi ve Doğu Karadeniz Bölge Sorumlusu Birol Yelekin, Kültür Bakanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Şefi Nihat Gönül, demokratik kitle örgütlerinin başkan ve temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, üyeler ve halkın katılımı ile yoğun bir ilgi vardı.

Konser sonunda söylenen Dağ Başını Duman Almış, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşını tüm salon ayakta tek yürek olmuş şekilde coşku ile söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Yerel Haber