Tüm merak edilenler yanıt buldu Haber Expres TV’ de dopdolu yayın!

Tüm merak edilenler yanıt buldu  Haber Expres TV’ de dopdolu yayın!
Haber Expres TV ekranlarında yayınlanan Nevzat Akkaya’nın sunduğu ‘Maç Sonrası’ Canlı Yayınında Samsunspor ve Çarşambaspor’a dair önemli gelişmeler değerlendirildi.

Haber Expres TV ekranlarında Salı akşamları yayınlanan Nevzat Akkaya’nın sunduğu Maç Sonrası Programı Canlı Yayını yine her hafta olduğu gibi, gündemin nabzını tuttu. Transfer sürecindeki gelişmeler, Samsunspor ve Çarşambaspor’un yeni sezon öncesi yaptığı hamleler, teknik ve futbolcu kadrolarının oluşturulması gibi konuların masaya yatırıldığı canlı yayında Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker ve Bilişim Uzmanı İbrahim Ertürk konuk oldular.

YAŞAR KARASU UNUTULMADI

Sosyal medya hesaplarından yayınlanan canlı yayına, geçtiğimiz günlerde vefat eden, önemli başarılar elde etmiş ve ilçe halkının tanıdığı isim olan Çarşambaspor’un eski direktörlerinden Yaşar Karasu, anıldı. Karasu ailesine taziye dileklerinde bulunuldu.


ALPEREN BERBER’İ TEBRİK ETTİLER

Yayında ayrıca, Samsun Büyükşehir Belediyespor'un sporcusu Alperen Berber’in İtalya’da düzenlenen U17 Dünya Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanması dolayısıyla Canlı Yayın konukları tebriklerini ilettiler. Genç isme gelecek spor hayatında başarı dileklerinde bulunan program sunucusu Nevzat Akkaya ve konuklar, bu tarzda başarıların elde edilmesinin Çarşamba ilçesi için guru kaynağı olduğunun altını çizdiler.

BATU KAPLAN’DAN CANLI BAĞLANTI

Samsunspor’da ki son gelişmelerin konuşulduğu canlı yayında Samsunspor Futbol Gelişim Direktörü Batu Kaplan ile canlı yayın telefon bağlantısı yapıldı. Yapılan bağlantıda, Samsunspor’un son gelişmeleri, kamp süreci, hazırlık maçları, teknik direktör ve yeni sezona ilişkin soruları yanıtlayan Kaplan,önemli bilgiler paylaştı.

AKKAYA’DAN ‘HAZIRLIK MAÇI’ SORUSU!

Canlı yayın bağlantısında Nevzat Akkaya, soruları yayınlayan Batu Kaplan’a kamplarda oynanan hazırlık maçlarının sonuçlarını sordu. Kaplan soruya yanıt olarak, “Hazırlık maçları, kulüplerin sezona hazırlandığı maçlardır. Yaptığımız kamplarda asıl önemli olan futbolculara fiziksel yüklemelerin yapılmasıdır. Ben hiçbir zaman hazırlık maçlarında alınan sonuçlarına aldanılmaması düşüncesindeyim. Sonuçta bu takım geçen sene, lige başlamadan önce hazırlık kamplarında 5’de 5 yapmıştı. Ama önemli olan ligde alınan sonuçtu. Hazırlık maçları, hatalarımızı görmemize, neler yapmamız gerektiğini gösteren maçlar olmuştur. Ben hazırlık maçları üzerinden yapılan eleştirileri henüz erken buluyorum. Takıma haksızlık olacağını düşünüyorum. İyi bir kadro kurduk. Karakterli oyuncu gruplarını bir araya getirdik. Bu sene geçen seneden farklı olacak. Eleştirmek isteyenler olacaktır. Ancak sezon başladıktan sonra eleştirilerini o zamana saklamalarını istiyorum. Eğer yanlış bir şey varsa oturup hocamızla, futbolcularımızla şapkamızı önümüze koyarız.” dedi.

TRANSFER VARMI?TRANSFERLER NASIL YAPILIYOR?

Nevzat Akkaya ve Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker’in, yeni sezon öncesi transfer durumunu Samsunspor Futbol Gelişim Direktörü Batu Kaplan’a sordu. Kaplan, “Görüştüğümüz futbolcular var. Ayrıca takımdan gitmesi için görüşme sağladığımız isimler var. Çalışıyoruz bu konu hakkında ama henüz bir sonuç alamadık. Santrafor ve sağ bek almayı düşünüyoruz. Bunlarla transferi noktalayacağız. Başka bir eksiğimiz yok. Haklı eleştirilere her zaman saygı duyarım. Eleştiri insanı geliştirir değiştirir. Başarıya ulaştırır. Ancak haksız eleştiri insanı bazen yolundan saptırır. Bu tür spekülasyonların uzamamasını istiyorum. Eğer bir düşünce Samsunspor’a zarar veriyorsa, lütfen bu düşünce kendinizde kalsın. Genel olarak söylüyorum.Belirlediğimiz oyuncuları hocamızla birlikte izliyoruz. Ortak kararla transfer ediyoruz. Biz buluyoruz, izliyoruz. Daha sonra hocamızla beraber izleyip kararını veriyoruz. Bu zamana kadar hocadan önce biz yaptık transferleri ama bundan sonra bizim beğendiğimiz bir oyuncuya hocamız bu benim oyun sistemine uymuyor derse ortak bir kararla hareket ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ERTÜRK, ‘TOMANE’Yİ SORDU !

Canlı yayında İbrahim Ertürk, Batu Kaplan’a Samsunspor’lu Tomane’nin durumunu sordu. Kaplan bu konu hakkında şunları söyledi; “Aslında Tomane’yi yönetim olarak gönderme düşüncemiz yok. Bayram hocanın da görmek istemesi söz konusu değil. Bazı yayınlarda, yönetim istemiyormuş ama Bayram Bektaş görmek istemiş gibi söylentiler gündeme geldi. Bu düşünceler biraz amatörce. Geçen sene belki bu olaylar yaşanmış olabilir ama bu sene her şeyin profesyonelce yapıldığını düşünüyorum. Bulunduğumuz ortamda böyle amatörce işler yapılmaz. Yönetim olarak bir karar aldıysak, bir futbolcuyu göndermek istiyorsak göndeririz. Ben bunu söyleyenlere şunu söylemek isterim. Saviceviç’te kampta değildi. Neden değildi? Neden ikinci kampta değildi. İşte asıl cevap bu. Yönetim olarak Tomane’yi istemiyor olsaydık kamplara götürmezdik. Bayram hoca istemiyor olsaydı o da kampta görmek istemezdi. Biz istediğimiz için, hocamız istediği için kampta kalıyor. Tomane üzerinden spekülasyon yapmaya çalışıyorlar ama bu futbol. Yarın Tomane ben gitmek istiyorum, şu kadarda teklif geldi derse gidebilir, bu futboldur. Olağan bir durum.”

BATU KAPLAN “NİYE POZİTİF KONUŞULMUYOR”

Samsunspor hakkında yapılan olumsuz eleştiriler hakkında konuşan Batu Kaplan, “Bir kesim var, takımda en ufak bir şey olsa takımın dengesini bozmak istiyorlar. Samsunspor kötüye gitse kimin cebine ne para girecek. Niye bu kesim ellerini ovuşturup Samsunspor kötüye gitsin de, Yüksel Yıldırım’ı, çalışanlarını, elemanlarını, hocasını futbolcusunu yerden yere vuralım diye bekliyorsunuz. Niye şöyle bir algı oluşmuyor? Takım kötü gidebilir. Takım hazırlık maçlarından iyi skor almamış olabilir ama güzel bir oyuncu grubumuz var. Takımımıza destek verelim. Sezon başlayınca daha iyi olacaktır. Niye böyle pozitif konuşmuyorlar? Bu kadar emek var, bu şehrin onuru gururu söz konusu. Kişisel ihtiraslarla her defasında en ufak olaylarla yerden yere vurulması beni gerçekten çok üzüyor. Ben Samsunlu değilim ama belki de o kesimden daha çok Samsunluyum. Doğduğum yerin hiç önemi yok. Ama ben en az bir Samsunlu kadar, bu şehre aşığım. Bu şehir için gecemi gündüzüme katıyorum. Ben ve buradaki arkadaşlarımız ailesini göremiyor. Başkanımız bu kadar emek veriyor. Para harcıyor.” Dedi.


“KOMBİNE 2 BİNİ GEÇTİ”

Bilet fiyatları ve kombineler hakkında sorulara yanıt veren Kaplan, “Takımla ilgili futbolcularla ilgili konulara odaklandığım için pek takip edemedim ama şuanda kombine sayımızın iki binin üzerinde olduğunu biliyorum. Gerçekten imkanı olmayan vatandaşlarımız var. Ülkemizde genel bir ekonomik problem var. İnsanlar, ailesine, kendi ailesine zor yetişebilir. Ama şöyle daraltalım olayı. İmkanı olup ta, Samsunspor’a destek vermeyenler, bu takıma yalnız bırakmamalıdır. Bu nedenle imkanı olan taraftarlarımız bu takıma destek vermiyorsa, yazıktır, günahtır.” Değerlendirmesini yaptı.

“TARAFTARSIZ BU İŞ OLMAZ”

Taraftarın önemli bir yerinin olduğunu hatırlatan Direktör Batu Kaplan, “Taraftar sayımızdaki azalışın birçok etkeni olabilir. Birkaç yıldır başarının gelmemesinden dolayı bir küskünlük olabilir ama daha önce Başkan beyde sosyal medyadan da, çıktığı programlarda taraftarı birleştirici yorumlar yapmıştı ve maçlara davet etmişti. Ben göreve başladığımdan beri hep vurguluyorum. Taraftarsız bu iş olmaz, Taraftarsız şampiyonluk olmaz. Bunu her zaman söylüyorum. Herkesin birlik olması gerekiyor. Bilet ve kombine konusunda fiyatları en makul tutan takımların başındayız diye düşünüyorum. Harcanan paraya bakıldığında bu bilet fiyatlarının daha fazla olması gerekir ama faturayı kesinlikle taraftara kesmedik. Durumu olmayan vatandaşlarımıza elimizden gelen yardımı yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“ŞAMPİYONLUĞA OYNAYAN KADRO KURDUK”

Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erol Şeker, Batu Kaplan’a scout çalışmaları hakkında soru yöneltti. Kaplan soruya cevaben, “Avrupa, Afrika’da yıllarca scouting yaptım. Kimsenin gitmediği, gitmeye korktuğu yerlerde aylarca kalıp gencecik pırıl pırıl çocukları akademiye sonrasında da Avrupa’ya gönderme mutluluğuna eriştim. Şöyle bir durum var.  Türkiye’de ki futbol genç oyuncuların kendini geliştirebileceği bir ortam sağlamıyor. Samsunspor, büyük bir camia. İki yıldır şampiyonluğu bekleyen bir camia.Ben Afrika’dan buraya genç, tecrübesiz ama potansiyelli oyuncu getirdiğimde bu demek oluyor ki, kendi hedefimizden sapmış oluruz. Çünkü bu süreç ve zaman isteyen bir olay. Ama bizim taraftar olarak hem camia olarak artık sabrımızın olmadığının bilincindeyiz. Biz ne yaptık. Bu sene kadro planlaması yapalım. Kadro mühendisliği yapalım. Bu ligi bilen oyuncularla bir kadro kuralım. Bu takımı bu kadroyu kurmamızdaki amacımız kesinlikle şampiyonluğu istememizdir. İlerleyen dönemlerde hedefimizde Süper lige çıktığımızda bu söylediğimiz projeleri daha fazla aktif hale getireceğiz. Ama şu dönemde kesinlikle iki seçeneğimiz vardı. Şampiyonluk mu istiyoruz yoksa genç oyuncu getirip onların gelişimini mi bekleyeceğiz. Zamanın olmadığını bildiğimiz için şampiyonluğa oynayan bir kadro kurduk. Bu yolda ilerliyoruz.” ifadelerini kullandı.


‘HAZIRLIK MAÇI NEDEN YAYINLANMIYOR?’ SORUSU

Gelişim Direktörü Kaplan, Çorum FK ile oynanacak olan hazırlık maçının neden yayınlanmadığının izleyiciler tarafından sorulması üzerine, “Lig yaklaşıyor. İlk maçımız olan Altay maçından önceki hazırlık maçını yayınlamamız bütün oyuncularımızın oynadığı oyunu, taktiksel şemalarını çözmesi demek olur. Bunun analizini yapacaklardır. Artık futbol değişti. Şimdi biz burada oynadık. Altay bu maça bakarak hazırlığını yapacak. Biz kendimizi hazırlayalım. Bu hazırlığımızı yaparken de kendimizi ele vermeyelim. Başka takımlar analizimizi yapmasın düşüncesindeyiz. Yoksa kimseden korkumuz çekincemiz yok. Neden korkalım. Stratejik olarak aldığımız bir karar.” bilgisini paylaştı.

ÇARŞAMBASPOR, KONUŞULDU

Canlı Yayında ayrıca, bu sezon Bölgesel Amatör Lig’de mücadele edecek olan Çarşambaspor konuşuldu. Yeni sezon öncesi iddialı transferlerin yapıldığı Yeşil-Beyazlı kulüpte, son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. Yayın sunucusu Nevzat Akkaya, konuklar Erol Şeker ve İbrahim Ertürk Çarşambaspor’un bu sezon hak ettiği yere ulaşabilmesi adına güçlü transferlerin yapıldığını, Teknik Direktör Mehmet Seçkin’in sorunsuz şekilde sezonu üst sırada beklenilen performansla tamamlayabileceği dile getirilirken, şehrin iş insanlarının Çarşambaspor Kulübü için elini taşın altına koyması gerektiğini, kulüp için Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Çarşambaspor Kulüp Başkanı Özkan Yıldırım ve yönetiminin bu mücadelede yalnız bırakıldığının altı çizildi.

Takıma sağlanacak katkıların önemli olduğunu belirten konuklar, transferler üzerine değerlendirmelerde bulundular. Yüzlerce kişinin canlı olarak izlediği Maç Sonrası programı , büyük etkileşim alarak yine Samsun’un gündeminde yer etti.

1-249.jpg

HABER: Nurhan GÜZEL – Berat GONCA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber