"Tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı"

Tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusuyla ilgili olarak, "Kürsü hariç tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı" dedi.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yapacağı konuşma öncesinde BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Kürsü hariç tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı" diye konuştu.

"FÜZELER KÜRECİK İÇİN Mİ GELİYOR?"

Kılıçdaroğlu, Suriye sınırına kurulacak olan Patriot Füzeleri’yle ilgili olarak açıklamalarda bulunarak, Başbakan Erdoğan’ın daha önceleri verdiği bir soruda NATO’dan füze talebinde bulunulmadığını söylediğini fakat daha sonra füze talebinde bulunulduğunu hatırlattı.

Başbakan Erdoğan’ın füzelerin talep edilmesinden haberi olmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Nasıl oluyor böyle bir tablo? Nasıl bir tablodur bu? Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı var. Üçümüzün haberi olması lazım. E kimin haberi var? Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili bunu söylüyorsa ve herhalde ya Dışişleri Bakanlığı’nın bilgisi vardır, olması lazım. Genelkurmay Başkanlığı’nın, Başbakan’ın haberinin olması lazım. Ama Başbakan’ın haberi yok” diye konuştu.

“Kendi halkına yalan söyleyen bir Başbakan” diyen Kılıçdaroğlu, “NATO’nun tetiği bizde olacak” şeklindeki açıklamaları da değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, “Fakat tetiği bizde dedikten 2 saat sonra bakıyor ki, boyunu aşan bir laf etmiş. Bir düzeltme yapıyor; ‘yetki ve iradenin NATO ve TSK’da ortaklaşa olacaktır.’ Yani tetiği bizde değildir. NATO ve TSK’da olacaktır. Bu hükümete bakar mısınız değerli arkadaşlar. Bir başbakan var halkına yalan söylüyor, bir sözcü var Başbakan’ı yalanlıyor, bir sözcü var, ‘tetik bizdedir, NATO ne işe yarar’ diyor, 2 saat sonra görüş değiştiriyor ‘Tetiği NATO’da da olacaktır’ diyor. Bu nasıl bir hükümet?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir