Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi

Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği Yürürlüğe Girdi
Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği yürürlüğe girdi. Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği tüketicilere hangi hakları getiriyor.

Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip olacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği’nin 22 Kasım 2015 tarihinde yürürlüğe girdiğini bildirdi. Yeni yönetmelikle birlikte tüketicilerin korunması amacıyla birçok yeni düzenleme getirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada, “22 Mayıs 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve yayımından 6 ay sonra yürürlüğe girmesi öngörülen Tüketici Kredisi Sözleşmeleri Yönetmeliği 22 Kasım 2015 tarihinde yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle birlikte tüketicilerin korunması amacıyla birçok yeni düzenleme getirildi. Tüketici kredisi sözleşmeleri için tüketiciye ilk defa 14 gün içinde cayma hakkı tanındı. Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip hale gelmektedir. Cayma hakkına ilişkin olarak getirilen düzenlemelere göre; tüketiciden, hesaplanan akdî faiz ve bir kamu kurum veya kuruluşuna veya üçüncü kişilere ödenmiş olan ücretler dışında herhangi bir bedel talep edilemez. Bu bedeller dışında kalan ve tüketiciden tahsil edilen her türlü ücret, tüketicinin anapara ile tahakkuk eden faizi kredi verene geri ödediği tarihten itibaren yedi gün içinde tüketiciye iade edilir” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir