TUBİTAK SAMSUN SERGİSİ AÇILDI

TUBİTAK SAMSUN SERGİSİ AÇILDI
Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Samsun Bölge Sergisi açıldı.

 

TÜBİTAK-BİDEB (Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı) tarafından sürdürülen TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması çerçevesinde Samsun, Amasya, Sinop, Ordu, Tokat, Giresun ve Kastamonu'dan toplam 102 projenin katıldığı sergi düzenlendi.

TÜBİTAK tarafından 1969 yılında başlayan ve bu sene 44.’cüsü yapılan TÜBİTAK Ortaöğretim Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Yarışması'na Samsun, Amasya, Sinop, Ordu, Tokat, Giresun ve Kastamonu'dan toplam 856 proje başvurusu yapılırken, bu projeler arasında toplam 102 adet proje seçilerek Samsun OMÜ Tepe Otel'de düzenlenen sergiye davet edildi.

Serginin açılış konuşmasını yapan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Kamil Işık, "Samsun Bölge Sergisi 25-29 Mart 2013 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Samsun Bölge Sergisi süresi içerisinde bölgemize gelen 856 projeden çok kıymetli jüri üyelerimizin değerlendirmeleri sonucunda 102 adet proje bölge sergisinde yer alıyor. Bu sene 22 projemiz Samsun bölgemizi temsil etmek üzere Ankara'daki yarışmaya katılacaktır. Bunun içinde 29 Mart 2013 günü OMÜ Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi'nde her beraber bir ödül töreni düzenleyeceğiz ve bizleri temsil edecek olan proje sahiplerimizin sevinçlerine ortak olacağız" dedi.

Serginin açışına OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, Samsun Milli Eğitim Müdürü Dr. Mustafa Cora, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, dekanlar, öğretim üyeleri ve bölge illerinden gelen öğretmen ve öğrenciler katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz