TÜBİTAK Birincilerinden Kaymakam’a ziyaret

TÜBİTAK Birincilerinden Kaymakam’a ziyaret
Ankara’da düzenlenecek olan TÜBİTAK proje yarışmasına Çarşamba 75. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve yöneticileri Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ı ziyaret etti.

 

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

Samsun Bölgesinde yapılan TÜBİTAK proje yarışmasında Çarşamba’yı uygulamalı fizik ve psikoloji alanında yaptıkları 2 proje ile temsil eden Çarşamba 75. Yıl Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nin Psikoloji alanındaki projesi bölge birincisi olarak Ankara’ya gitmeye hak kazanmıştı.

Projeyi hazırlayan öğrenciler,  Okul Müdürü Ahmet Oran ve Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdürü Telat Aktaş ile birlikte Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız’ı ziyaret etti. Ziyarette Kaymakam Yıldız’a hazırlanan projeler konusunda teknik detayları anlatan heyet, 19 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak olan Proje Final Yarışması için davette bulundu.

12. Sınıf Hemşirelik bölümü öğrencilerinden Kader Aker ve Çiğdem Aslan’ın hazırladığı, danışmanlığını Öğretmen Mustafa Pirdal’ın yaptığı ‘Tip1 diyabet tanılı öğrencisi olan annelerin psikososyal özellikleri ve okul diyabet programının etkinliğinin araştırılması’ projesi psikoloji alanında Samsun’u temsil edecek. Kendi alanında 17 proje ile yarışıp bölge birincisi olan proje şimdi de 19 Mayıs’ta Ankara’da yapılacak olan final yarışmasında Çarşamba’yı temsil edecek.

Okul yönetimi ve öğrenciler hazırladıkları projenin bu yıl bir birincilik getireceğine inanıyor. Bilimsel alandaki proje çalışmalarına sürekli destek olduklarını açıklayan okul müdürü Ahmet Oran, öğrencilerin bu konudaki ilgilerini arttırabilmek için bir grup öğrenci ile birlikte diğer projeleri de izlemek için Ankara’ya gideceklerini belirtti.

Yaptıkları çalışmadan kaynaklı öğrencileri ve okul yönetimini tebrik eden Kaymakam, “Öğrencilerimiz bizlere yeterli destek olduğu takdirde neler yapabileceklerini gösterdiler. Biz kendilerine her konuda yardımcı olmaya devam edeceğiz” dedi.

img_9051.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber