TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: 'Yerli aşıda şu ana kadar bir yan etki gözükmedi'

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: 'Yerli aşıda şu ana kadar bir yan etki gözükmedi'
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde araştırma ve geliştirme çalışmalarının devam ettiği yerli aşı hakkında açıklamalarda bulunan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, aşının yıl sonuna doğru Faz3 çalışmalarının tamamlanmasını planladıklarını ve bununla birlikte

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan TÜBİTAK Gen Mühendisliği ve Biyoteknoloji Araştırma Enstitüsü'nde, yerli aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, yıl sonuna doğru aşının Faz3 çalışmalarının tamamlanmasını hedeflediklerini ve ilk olarak Türkiye'de daha sonra tüm dünyada insanların kullanımına sunulacağını belirtti.

“Türkiye'deki tüm bilim insanlarının bu çatı altında buluştuğu bir yapı”

İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Hasan Mandal, süreci en güvenilir be şeffaf bir şekilde paylaşmayı tercih ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Mandal, “Yine bu süreçte bir güven unsurunun olması noktasında da madem bu aşılar gerçekten güvenilir, o zaman bunun ilk önce kendimizde uygulanmasını istedik ve Covid -19 Türkiye Platformu kapsamında geliştirilen aşılarımızın ilkinde bakanımız ve ben gönüllü olduk. Dolayısıyla bunlar bizim ilk mesajız; biz bu süreci güvenilir ve şeffaf bir şekilde yürütmeye çalışıyoruz. Covid- 19 Türkiye Platformu, TÜBİTAK'ın koordine ettiği süreç TÜBİTAK'ın kendisinin yaptığı değil, Türkiye'deki tüm bilim insanlarının bu çatı altında buluştuğu bir yapı. Yani 49 kuruluştan, üniversite, sanayi ve kamu araştırma merkezleri 436 tane araştırmacımızın , bunun içerisinden 213 tanesi genç öğrencilerimiz, bir araya geldiği ve birlikte çalışmayla birlikte başaracağımız, yani bir seferberlik ruhuyla gerçekleşen bir yapı” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir