Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

“TSO’LAR DA ESKİ KALELER HIZLA YIKILIYOR”

“TSO’LAR DA ESKİ KALELER HIZLA YIKILIYOR”

 

Şu Başbakan Erdoğan da çok acayip adam yahu!. İşi gücü yok seçimlere 3 dönem şartını koydu milletin aklını karıştırdı. Şimdi bu TSO’lar da bundan mı etkilendi nedir,  eski kaleler birer birer yıkılıyor. Nedendir anlamadım ki?

Konu şu: Bu hafta Perşembe günü Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimleri var. Ama ÇTSO seçimi öncesinde enteresan gelişmelerde yaşanmıyor değil.

“Yıkılmaz denilen kaleler birer birer yıkılmaya başladı”.

Mesela geçtiğimiz hafta için de önce Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimleri gerçekleştirildi.  Terme TSO da adeta Devrim yaşandı. DEĞİŞİM diyenler Ahmet Ekmekçi ile eski TSO başkanını adeta yere serdi geçti.

Elbette ki bu sonuç; başka ilçelerde yapılacak olan TSO seçimlerine ilham oldu.

Sonra gözler bir anda Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığına çevrildi.  Bafra TSO için Bafralıların deyimi ile “Bafra TSO da BAHAR DEĞİŞİMİ yaşandı”…

Akabinde Ünye TSO seçimleri gerçekleştirildi.  Ünye’de ne eskisi, ne yenisi kazanamadı. Daha doğrusu her iki aday da girdikleri gruplarından çeşitli nedenlerle çıkamayınca ortaya enteresan bir durum çıktı. Ünye yepyeni bir aday belirleyecek. Ünye’de gruplardan çıkanlar kendi içinde seçim yapacak. Bu yine DEĞİŞİM ve YENİLİKÇİLERİN bir hareketi ve kazancı oldu. DEĞİŞİM SÜRDÜ, SÜRECEK GİBİ…

Şimdi artık gözler tamamen ve pür dikkat ÇTSO, Başkanlık seçimlerine çevrildi.

Herkes bir şeyler gevelemeye dillendirmeye başladı. Ama günlerdir Başkan Kefeli bu seçimi mutlaka kazanır diyenler, Gelişen bu DEĞİŞİMLER akabinde daha da değişik cümleleri sarf etmeye başladılar.

“Ahmet Yılmaz ve ekibi bu defa Yusuf Kefeli ve ekibini yıkar geçer…”

Şimdi Perşembe günü ÇTSO seçimlerinde ne olur? ÇTSO seçimlerinde güç dengelerine iyi bakmak ve olayı iyi etüt etmek gerekir. Bu sürece kadar Yusuf Kefeli gerçekten iyi mücadele etti ve olayı son 3 güne taşıdı. 3 gün diyorum çünkü seçime bu günü saymazsanız parmaklarınızla sayın 3 gün kaldı. Ama unutulmamalı ve gözden kaçırılmamalıdır ki; son üç güne Terme, Bafra ve Ünye seçimleri damgasını mutlaka ama mutlaka vuracaktır. Eskilerin kendilerine güvenlerini bir nebze olsun sağlayan tek STSO Başkanı Murzioğlu’nun seçimi yeniden ful çekerek kazanması oldu.

Demek ki çok laf işten, çok söz koltuktan ediyor-muş…

Şimdi bu notlar altında gözler ÇTSO için Ahmet Yılmaz ve Yusuf Kefeli’ye çevrildi. 

Mevcut Başkan Yusuf Kefeli sorun yok % 100 kazanıyoruz derken,

Ahmet Yılmaz ekibi ve destekleyenleri ise, “3 dönemdir ÇTSO da olan Başkan Kefeli’ye aslında kendi rızası ile çekilmesini beklerdik.  Ama o bunu gurur meselesi yaptı ve bir daha başkan olayım diyerek 4. sefere göz dikti. Herkes görevini yaptıktan sonra çekilmesini, tepede iken bırakmasını bilmeli. Ama Başkan Kefeli tepede bırakıp Onursal Başkanlığı bile az görüyor ki, bu da onun hüsranını hızlandıracak. Bu hırsı anlamanın imkanı yok” diyorlar.

“Lafın kısası alim olana söylenirmiş”…

Ancak unutulmamalıdır ki; Kefeli eski Kurt. O işi sıkı tutar kimse bunu göz ardı etmemeli fakat, bu halk, esnaflar artık yeni yüzler görmek, basmakalıp işler değil, yeni ve genç yüzler görmek, esnafa sahip çıkacak başkan ve yöneticiler arıyor.

Son cümle kim ne derse desin Perşembe günü TSO Üyeleri karar verecek. O gün DEĞİŞİM devam edecek gibi ağır basıyor gözükürken, Kefeli ile durmak yok denilecek mi göreceğiz.

Ama insanların kulağına Değişim hep hoş geliyor demedi demeyin…

Değişim sözünün çok tuttuğu ortamda da eskilerin şans yıldızı fazla ışıtmıyor, sönük kalıyor gibi görünmeye başladı sanırım.

Ünye, Bafra ve Terme DEĞİŞİMLERİ her şeyi izah ediyor sanırım.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi