TSO’DAN AFETZEDELERE YARDIM ELİ

TSO’DAN AFETZEDELERE YARDIM ELİ
Samsun’da selden zarar gören vatandaşlar için seferberlik ilan eden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası

(TSO) ile Samsun Ticaret Borsası’nın yardımları yerini bulmaya başladı. 

Samsun TSO ile Samsun Ticaret Borsası, Samsun’da özellikle Canik ilçesinde etkili olan sel felaketi sonucu mağdur olan ailelere sahip çıktı. Samsun TSO ile Samsun Ticaret Borsası, selzedeler için yardım seferberliği başlatmıştı. İlk etapta gıda, battaniye ve nevresim gibi ihtiyaç malzemelerini tedarik ederek, Valilik kanalıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Samsun TSO ile Samsun Ticaret Borsası, her Ramazan ayında üyelerine verdikleri iftar yemeğini iptal ederek, buraya ayrılan ödeneğin de afetzedelere verilmesinin yanında Halk Bankası Samsun Şubesi’nde yardım hesabı açtı.

Başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde sağlanan ihtiyaç malzemeleri dünden itibaren afetzedelere teslim edilirken, ilk etapta yardımlar selden evleri zarar gören 38 ailenin yerleştirildiği Kazımkarabekir Mahallesi’ndeki TOKİ konutlarına ulaştırıldı. Kampanyada hayırsever işadamlarından sağlanan çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, buzdolabı, plazma televizyon, ocak, oturma grupları, plastik masa, sandalye, nevresim, yorgan takımları da daha önceden belirlenen ailelere teslim edildi. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ile Samsun Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır da, yapılan yardımları yerinde izledi. 
Vatandaşlar, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır’a kendilerine uzattıkları yardım elinden ötürü teşekkür ettiler. Canlarını zor kurtardıkları selden dolayı tüm eşyalarını kaybettiklerini ifade eden afetzede vatandaşlar, “Günlerden beri çoluk çocuk perişan haldeyiz. Ne evimiz kaldı, ne eşyamız. Ama Allah devletimizden ve milletimizden razı olsun. Bu kötü günümüzde yardımımıza koştu. Bizlere bugüne kadar destek veren herkese teşekkür ediyoruz” dediler.
Metrekareye düşen yağmur miktarının görülmemiş ölçüde olduğunu ifade eden TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bizi en çok üzen bu olayda can kayıplarının olmasıdır. Felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyor, zarar gören ev ve işyerleri sahiplerine ise geçmiş olsun diyoruz. Onların acısı bizim acımızdır. Böylesi büyük bir felakete asla duyarsız kalamazdık. Başlattığımız yardım kampanyası çerçevesinde bizlere destek olan tüm üyelerimize ve hayırsever işadamlarına teşekkür ediyorum. İnşallah böyle afetlerle bir daha karşılaşmayız” diye konuştu.
Doğal afetin yıkımlarından büyük üzüntü duyduklarını söyleyen Ticaret Borsası Başkanı Sinan Çakır da, “Böylesi büyük bir afette en acı olay vatandaşlarımızın hayatını kaybetmesi oldu. Bunun derin üzüntüsü içindeyiz. Türk milleti her daim kötü olayda bir olmayı her zaman başarmıştır. Bu yaşadığımız son sel baskını da bunun en güzel örneğidir. Devletimizin tüm kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri selden zarar görenlerin acısını hafifletmek için seferber olmuştur. Biz de bir nebze olsun vatandaşlarımıza yardım elimizi uzattık. Onların derdine bir nebze de olsa merhem olduysak ne mutlu bize” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Karadeniz