TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi Vagonu Samsun’da

TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi Vagonu Samsun’da
Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, TRT’nin kuruluşunun 50. yılı nedeniyle hazırlanan ve 14-15 Nisan 2014 tarihleri arasında Samsun'da bulunacak TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi Vagonu’nu ziyaret etti

10 Aralık 2012 tarihinde açılan TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi Vagonu, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun 50. yılında dinleyici ve izleyicilerine daha yakın olmak, deneyimlerini, birikimlerini ve hafızasında biriktirdiği anıları paylaşmak için 31 Ocak günü Ankara'dan yola çıkarak Edirne'den Kars'a kadar 20 ili ziyaret edecek. Bu kapsamda Samsun’a gelen TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi Vagonu TCDD Garı'nda halkın ziyaretine açıldı.

trtvagon.jpg

İki gün Samsun halkının ziyaretine açık olacak müzeyi ilk gününde ziyaret eden Vali Hüseyin Aksoy, aralarında 1935'li yıllara ait mikrofonlar, kameralar, montaj masası, ses ve görüntü kaydeden cihazların bulunduğu ve Türkiye’de ilk radyo yayınından günümüz yayıncılığının geldiği son nokta olan sanal stüdyo uygulamasının ilk örneklerinden olan blue box stüdyo ve müzede bulunan TRT’nin tarihine ışık tutan materyalleri ilgiyle inceledi.

İncelemelerin ardından metin yazarı ve TRT Müzesi Vagon görevlisi spiker Mine Sultan Ünver, Vali Hüseyin Aksoy'la TRT Radyo, TRT Belgesel Kanalı ve TRT Haber kanalında yayınlanacak bir röportaj yaptı.

Vali Aksoy, TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi Vagonu ziyaretinde yaptığı röportajında, “TRT nereden nereye geldi. Teknoloji nasıl ilerledi. Bunu burada, yakından bir arada görme ve değerlendirme fırsatı buluyoruz. Özellikle gençlerimizin bunu gelip izlemelerini ve buradan elde edecekleri deneyimleriyle önümüzdeki sürece nasıl hazırlanmamız gerektiği hususunda bilgi sahibi olmalarını arzu ediyorum. Çünkü çok hızlı bir şekilde teknoloji gelişiyor ve TRT’de bu hızlı gelişen teknoloji içerisinde kendisini sürekli geliştiren ve yenileyen bir kurumumuz olarak bu gün uluslararası anlamda birçok yayın kuruşlu ile rekabet edebilecek konumda ve onların önüne geçmiş durumdadır. Ben başta TRT Genel Müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Kurumumuzu önceki döneminden başlayarak bu güne kadar getiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Samsun Valisi Aksoy, röportajın ardından müze anı defterini imzaladı.

Ziyarete ayrıca TCDD Samsun Gar Müdürü Ergani Çekiç, Samsun Piri Reis Anadolu Ticaret Meslek ve İletişim Meslek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel