"TRAMVAY" İÇİN ALINMIŞ KARAR YOK

"TRAMVAY" İÇİN ALINMIŞ KARAR YOK
Samsun  Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karara göre, Çarşamba, Terme, Salıpazarı, Ayvacık Belediye Özel Halk otobüslerinin Temmuz ayından itibaren Tekkeköy’e kadar gitme iddiasının gerçeği yansıtmadığı iddia edildi.  

 

Bazı yerel internet sitelerinde Samsun Büyükşehir Belediyesinin SAMULAŞ toplantısında  Samsun  Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan karar şeklinde yayımlanan ve Şoför camiasını gerilim, sıkıntıya hatta ayaklandırmaya doğru götürecek gerçek dışı haberlerin resmi açıklama ve gerçeklerden yoksun olduğu iddia edildi.  

Haberle ilgili bilgisine başvurduğumuz bir yetkili olayın içeriğinin sıradan bir fikir alış verişi olduğunu, sohbet ortamında geçen bir düşüncenin gerçekmiş gibi haberleştirilmesi çok tehlikeli bir durum dedi. Yetkili, bu tür haberlerle Samsun ve ilçelerinde vatandşaş, şoför camiası ve Belediyeleri karşı karşıya getirerek gerlim yaratılmaktan ibaret olduğuna inandığını işaret etti.

Son SAMULAŞ toplantısında verilen bir arada bazı isimlerin bir araya gelerek Tramvay'ın Tekkeköy' e kadar geldiği bu nedenle Çarşamba- Salıpazarı- Terme ve Ayvacık ile diğer İl ve ilçelerden gelen Özel Halk Otobüslerinin yolcularını bırakarak tramvay'la Samsun’a devam etmesi konusu gündeme getirilerek yetkililer arasında jimnastiği yapılmış ve kabul daha edilemeyeceği dile getirilerek konunun kapatıldığı iddia edildi.

Büyükşehir beleiyesinin bu yön de bir kararının ileri de çok büyük zarar vereceği gibi, insanların seyahat özgürlüklerinin kısıtlanmaya gittiği yönde algı olacağı, ayrıca vatandaşlar ile birlikte şöfor camiası ve belediyeler arasından istenmeyen olayların olabilieceği gündeme getirilmiş olup son zamanlarda ki haberlerin de bunu amacı hedeflediği şeklinde yorumlandığı belirtiliyor.  

Böylesi hassas bir konu hiç bir şekilde Büyükşehir ve SAMULAŞ toplantılarının resmi gündemine dahi alınmamışken , bazı çevrelerin sohbet ortamında geçen bir konuyu “akbabaların beleş leş” bulmuş gibi üzerine gitmesine alam vermeediklerini dile getirdiler. Bu konunun asıl hedefinin kaçınılmaz şekilde haberleştirilerek ilçelerle gerilimin yaratılması ve yine ayrıca şoför esnafı, vatandaş ve Büyükşehirle birlikte İlçe Belediyelerini karşı karşıya getirerek Samsun gündemini ve vatandaş ile kurumları karşı karşıya getirerek ortamı germe, kışkırtma, bilinçli bir kara propagandaya olduğuna inanıldığı iddia edildi.

HABER MERKEZİ

k_cetin_kosar_carsambapict0085-002.jpgk_cetin_kosar_termepict0162-002.jpgsamsun_da_ucretsiz_tramvay_in_saatleri_degisti_h1399_795ed-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir