TRAJİKOMİK...

TRAJİKOMİK...
Şaşkın Ördek ters dalar hesabı

AK Parti 1 Kasım erken Genel seçimlerinde partililerine şok üstüne şok yaşatmaya devam ediyor. Partililerin son seçim listesine tepkisi dinmek bilmezken şimdi de genel merkezle birlikte teşkilatların darmadağınık olduğunu net ortaya koyduğu iddia ediliyor

1 Kasım erken genel seçim aday listeleri akşam 17 de YSK ya teslim edilmesi ile birlikte ülke genelinde olduğu gibi Samsun da ki partilileri de şoka uğratmaya yetti. Genel merkezde hazırlanarak açıklanan aday listesi şöyle:

1 AKİF ÇAĞATAY KILIÇ
2 ÇİĞDEM KARAASLAN
3 AHMET DEMİRCAN
4 FUAT KÖKTAŞ 
5 HASAN BASRİ KURT
6 ORHAN KIRCALI
7 YILMAZ HOCAOĞLU
8 HÜSEYİN AVNİ ÇATAL
9 ADEM TUNCER

kamuran_ozden.jpg

İsimlerin YSK’ya teslim edilmesinin ardından tüm siyasi partiler erkenden isimleri yayınlarken AK Partinin geç açıklaması endişe ve korkuları da arttırmaya yetti. Listelerin açıklanması ile birlikte partililer şok üstüne şok yaşadıklarını iddia etmeye başladılar. Partililer özellikle 2011 genel seçimlerinde aday olmasına rağmen seçilemeyerek TBMM ye gidemeyen ve akabinde partisine bağlılığı ile 2015 genel seçimlerine aday olup 6 sıraya koyulan ve yine seçilemeyerek hayal kırıklığı yaratan Kamuran Özden’in bu defa listede hatırı sayılır yerde olmasına kesin gözle bakıyordu.

1 Kasım Yerel seçimlerinin açıklanması ile birlikte partililer şoka öyle bir girdiler ki şoktan seçim sonuna kadar çıkacakları imkansız görünüyor. Şokun ana nedenleri ortada. Birinci sırada  Bakan A. Çağatay Kılıç yer alırken sürpriz MYKY ya alınan Çiğden Karaaslan 2. Sıraya, Ahmet Demircan 3. Sıraya, 3 sırada yer alan Fuat Köktaş 4. Sıraya indirilirken 3 ve 4. Sırada kesin beklenen ve Samsun halkının partili partisiz sevip beklediği isim Kamuran Özden’in liste dışına itildiği hayalleri bırakın yıkmayı partililerin şoka uğramasına neden oldu. Tepkilerin çoğu, “ Kamuran Özden yoksa AK Partiye de oy yok. Bu listeye mi oy vereceğiz. Yazıklar olsun bizimle dalga mı geçiyorlar” ifadelerini kullanmaları dikkatlerden kaçmıyor.

 

 

Listelerin açıklanması sonrasında hem partiyi zora sokacak hem de partilileri tamamen partiden uzaklaştıran başka bir sıkıntı ise listede adı olan ama hala resmi görevde bulunan Adem Tuncer adı oldu.  Tuncer aday olmak için görevinden istifa etmemesine ve aday olmamasına rağmen listede yer verilmesi partilileri hem tepkisine neden oldu hem de şaşkına çevirdi. Konuya İl Başkanı Göksel bile hayret etti ve açıklama yaparken zorlandığı iddia edildi. Partililer ise net tavrını şu ifadelerle koydu. AK Parti Genel merkezi ile teşkilatların birbirinden haberi kalmadığı, keyfi yönetimle partinin çöküşe bilinçli geçirtildiği iddia edildi.

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, partisinin açıkladığı  milletvekili aday listesini değerlendirdi. Göksel’in değerlendirmesinden öne çıkan başlıklardan bir tanesi de 7 Haziran seçimlerinde 6. sıradan aday gösterilen Kamuran Özden’in yerinde yer alan Orhan Kırcalı’nın aday gösterilmesi oldu.

Göksel açıklamasında aday adayı olan Kamuran Özden’in neden listede bulunmadığına değinirken şu ifadeleri kullandı; “Kamuran beyin neden aday listesinde olmadığını bilmiyorum. Belki kendinden kaynaklanıyordur. Gerçi kendisi aday adaylığı başvurusunda bulundu ancak neden listede yer almadı bilmiyorum. Belki kendinden bir şey olmuştur diye düşünüyorum.”

images-(1).jpg

 

Göksel; “7 Haziran seçimlerinde Bafralı adayımız yoktu. Bafra tarafında zayıf kalındığı düşüncesi ile 1 Kasım seçimlerinde Bafralı olan Av. Orhan Kırcalı ismi listede yer aldı. Çiğdem hanım Alaçam’ı temsil ediyordu. Ahmet Demircan bey Tekkeköy’ü temsil ediyordu. Bakan bey merkezi temsil ediyordu. Fuat Köktaş Çarşamba İlçesi’ni temsil ediyordu. Hasan Basri Kurt güney tarafını Kavak’ı temsil ediyordu. 7 Haziran seçimlerindeki listede yer alan Kamuran Özden bey Terme İlçesi’ni temsil ediyordu. Sonuç olarak Bafra bölgesinin boşluğunu doldurmak için Orhan Kırcalı bey aday gösterilmiş. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“İnşallah alabileceğimiz maksimum vekil sayısı ile Ankara’da temsil edilmek istiyoruz” diyen Göksel; “Geçici hükümette olsa bir bakanımız var ve hemen ardından MKYK üyesi, genel başkan yardımcımız Çiğdem Karaaslan var. Samsun’un Ankara’da temsil edilmesi noktasında iki güçlü isime sahibiz. İnşallah bu durum yapılan yatırımlar konusunda da faydalı olacak. Vekil sayımızı da arttırırsak Samsun Türkiye çapında daha güçlü olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Partililer şimdi şu cümleleri söylemeye ve tepkilerini sıralamaya başladıkları gözleniyor. Genel Merkez bile şaşkın ördeğe dönmüş. Halk arasında bir söz vardır: Şaşkın ördek suya tersten dalarmış. Bizimkiler istifa etmeyen ismi listeye atarak İl Başkanlığının teşkilattan haberi olmadığını, Genel Merkezin teşkilatları dinlemediğinin net göstergesidir. Biz bu listeye mi oy vereceğiz. “ ifadeleri dikkat çekmeye başladı. Bu arada çoğu partililer özellikle Fuat Köktaş adı ile birlikte Samsun’lu gerçek yansıtan isimlerin listede olmamasından kaynaklı Milli Görüş çizgisinde olanların Saadet Partisine, olmayanların ise MHP’ye ve CHP’ye oy vereceklerini dile getirmeye başlamaları AK Partinin 4 vekil çıkartma ihtimalini de zayıflatacağını iddia ettiler.

Konu hakkında detaylı açıklamalar geldikçe sizlere aktaracağız…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset