TRAFİK KURALLARINI EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR

TRAFİK KURALLARINI EĞLENEREK ÖĞRENİYORLAR
İlkadım Belediyesi’nin hizmete açtığı “Uygulamalı 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Parkı”, öğrencilerin trafikle ilgili merak ettiği konulara cevap veriyor. Trafik kurallarının teorik ve uygulamalı olarak öğretildiği Eğitim Parkı’nda, öğrenciler eğlenerek öğr

Öğrencileri trafik konusunda bilinçlendiren ve merak ettikleri konulara cevap veren bir mekan olma özelliği taşıyan İlkadım Belediyesi’nin Derebahçe Mahallesi’ndeki Uygulamalı 23 Nisan Çocuk Trafik Eğitim Parkı, okullardan büyük ilgi görüyor. İlkadımlı öğrenciler her hafta gruplar halinde Trafik Eğitim Parkı’nda bir saatlik eğitim alıyorlar. Sunum ve slaytlar eşliğinde yapılan teorik eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları öğretiliyor. Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Trafik Polis Memuru Selahattin Uzun’un sorduğu sorular ışığında öğrenciler, emniyet kemerinin öneminden, yoldan karşıdan karşıya geçerken nasıl davranmaları gerektiğine, bir yaya olarak uymaları gereken kurallardan trafik levhalarının ne anlama geldiğine varıncaya kadar birçok bilgiyi ediniyorlar.

UYGULAMALI 23 NİSAN ÇOCUK TRAFİK EĞİTİM PARKI
Yarım saat süren sunumun ardından öğrenciler heyecanlı bir şekilde uygulama alanına geçiyor. Kırmızı ışıklar, levhalar, üst geçit ve akülü araçların olduğu alan çocukların en çok sevdiği eğitim alanı oluyor. Okul öğretmenlerinin de eşliğinde eğitimlere katılan öğrenciler, akülü araçlara binerek trafik kurallarına uygun bir şekilde araç kullanıyor. Trafiğin içinde olduklarını hissettiren eğitimlerden oldukça zevk alan öğrenciler, trafikte daha güvenli ve bilinçli hareket etmeyi öğrenmenin de mutluluğunu yaşıyor.
“Yarının büyüklerine, bugünden trafik bilinci aşılıyoruz” diyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 23 Nisan Trafik Eğitim Parkı’nda, trafikte savunmasız olan çocukların bilinçlenmesini sağlayarak, yollarda güvende olmalarını hedeflediklerini ve yaşanabilecek vahim kazalara ‘doğru bilgi’ ile şimdiden engel olmak istediklerini söyledi.
İlkadım Belediyesi’ne ait Uygulamalı 23 Nisan Trafik Eğitim Parkı; yatay-düşey trafik işaretleri, sinyalizasyon sistemleri, bisiklet yolları, yaya geçitleri, hemzemin geçit, yaya kaldırımları, eğitim pisti ve eğitim laboratuvarından oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel