Trafik canavarına özgürlük, babayı isyan ettirdi

Trafik canavarına özgürlük, babayı isyan ettirdi
Trafik kazalarında yaşanan ölümlerin ardından verilen cezaların caydırıcılığından şikayetçi olan acılı baba, gözyaşları içinde yetkililere seslendi.

Trafik kazalarında yaşanan ölümlerin ardından verilen cezaların caydırıcılığından şikayetçi olan acılı baba, gözyaşları içinde yetkililere seslendi: "iyi bir çocuktu, evlenmeyi düşünüyordu" derken kelimeler boğazında düğümlenen ve gözlerinden yaş süzülen acılı baba, "Masum bir can gitti. 24 yaşında oğlumun ölümüne yol açan trafik canavarı serbest kaldı. Bu kanunlarla trafik canavarı durdurulamaz" dedi.

Bartın’da, bir firmada kurye olarak çalışan 24 yaşındaki Kenan Ayaydın’ın kullandığı motosiklete, Volkan B.'nin kullandığı otomobil çarpmıştı. Kazada kurye genç ölürken, Volkan B. gözaltına alınmıştı. Tutuklanma istemiyle mahkemeye çıkarılan otomobil sürücüsü, serbest bırakıldı. Mahkeme, 'zanlının delil karartma şüphesinin bulunmaması, taksirle ölüme sebebiyet verme suçunun vasıf ve mahiyeti şüpheliye isnat edilen suçun CMK’un 100. maddesinde sayılan katalog suçlardan sayılmaması ve sabit ikamet adresinin bulunmaması nedeniyle' tutukluluk haline gerek olmadığına karar verdi .

"TELEFONDA İYİYİM DEDİ, 10 DAKİKA SONRA ÖLDÜ HABERİ GELDİ"
47 yaşındaki Recep Ayaydın ise, oğluna çarpan zanlının serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Ayaydın, “Olayın olduğu akşam oğlumla 10 dakika önce konuşmuştuk. Ardından kaza olmuş. Olay yerine giden ambulans şoförü bizim köyden olduğu için oğlumu tanımış. O arayıp bana haber verdi. Bizde olayı o şekilde öğrendik. Askerden izne gelen oğlum, ölen çocuğumla birlikte gitmek istemiş. Kenan ‘Sen eve git çay demle, ben işimi bitirip geleceğim’ diyerek kardeşini göndermiş. Küçük oğlumda gitmiş olsa O’da hayatını kaybedecekti” dedi.

"BİR İNSAN ÖLDÜ. DAHA NE OLMASI GEREKİYOR?"
Zanlının çıkartıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmasını anlayamadıklarını kaydeden Ayaydın, “24 yaşında, gencecik oğlumu toprağa verdim. Oğlumu göz göre göre aşırı hızla arkadan vurarak öldürdüler. Oğlum kendi yolunda gidiyordu. Ama mahkeme zanlıyı serbest bıraktı. Bir insan öldü. Daha ne gerekiyor? Daha ne olması gerekiyor? Kanunlar artık caydırıcı olsun. Benim yüreğim yandı, başkalarının yüreği yanmasın. Oğlum evlilik hazırlığındaydı. Evlenip çoluk çocuğa karışmak istiyordu. Bunun için para biriktiriyordu. Yetkililer artık bu gidişata bir dur desin” diye konuştu.
Eşi, Hülya Ayaydın’ın da kazanın ardından kendisine bir türlü gelemediğini belirten acılı baba, oğlunun ölümüne neden olanların hak ettikleri cezayı alması için gerekirse bütün mal varlığını harcayacağını da sözlerine ekledi.

KAZA ANINI GÜVENLİK KAMERALARI KAYDETMİŞTİ 
Kaza, Bartın Gölbucağı Mahallesi Gazhane Caddesi Milli eğitim Müdürlüğü önünde 17 Nisan'da saat 21.45 sıralarında meydana gelmişti. Yalı istikametinden Gölbucağı Kavşağı istikametine giden Kenan Ayaydın (24) idaresindeki 74 DB 638 plakalı motosiklet kendi şeridinde seyrederken, Volkan B. idaresindeki 06 VUZ 69 plakalı lüks otomobil arkadan hızla çarpmıştı. Kazanın etkisiyle motosiklet 20 metre sürüklenirken sürücü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kaza anı bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir