Trafik canavarı ilk kez Samsunspor'u vurmuştu

Trafik canavarı ilk kez Samsunsporu vurmuştu
Türkiye güne Ankara'dan gelen kaza haberiyle uyandı. Ankaraspor'un şampiyon A2 futbol takımını taşıyan otobüsün kaza yapması sonucu bir kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Spor dünyası böylesi acı olayla ilk kez 1989 yılında Samsunspor kafilesinin ya

 

Ankaraspor A2 takımının yaptığı korkunç kaza Türkiye'de daha önce futbolcuların yaşamlarını yitirdiği kazaları hatırlattı. Her  yıl binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden olan trafik canavarı spor dünyası, özellikle futbolcular arasından da çok can aldı. İşte Türk spor kamuoyunu acılara boğan o kazalardan bazıları:

SAMSUNSPOR'U YIKAN KAZA

 Samsunspor kafilesi, 20 Ocak 1989 tarihinde Malatyaspor ile oynayacağı Süper Lig müsabakasına giderken, 9:30 civarında Havza ilçesinde kafileyi taşıyan 55 DU 637 plakalı kulüp otobüsün 61 AC 535 plakalı kamyonla çarpıştı. Kafileyi taşıyan otobüs uçuruma yuvarlandı. Bilanço korkunçtu. Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu ve Mete Adanır ve otobüs şoförü Asım Özkanolay yerinde yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan futbolcu Zoran Tomiç 6 ay komada kaldıktan sonra son nefesini verdi. Futbolcular Emin Kar, Erol Dinler felç olurken yaralanan bir çok futbolcu da iyileştikten sonra bir daha sahalara dönemedi.

SAMSUNSPOR BU KEZ UCUZ ATLATTI

Samsunspor trafik canavarıyla bir kez daha karşılaştığında sene 2011'di. Karabükspor maçından dönen Samsunspor kafilesinin içinde bulunduğu otobüse tren çarptı. Kazada  bu kez ölen ya da yaralanan olmadı.  Teknik heyet ve futbolcular büyük şok yaşadı.

TAÇSIZ KRAL'IN ACI SONU

Türk futbolunun tartışmasız en büyük golcüsü Metin Oktay'da trafik canavarına yenik düştü. Taçsız Kral olarak anılan Metin Oktay 13 Eylül 1991 günü, arabasıyla Boğaz Köprüsü'nde bariyerlere çarptı ve kazada hayatını kaybetti.

FENERBAHÇE'YE GOL ATT VE YOLA ÇIKTI

Futbol dünyasını acıya boğan trafik kazalarından biri de Aydın'dan geldi.Denizlispor'un 21 yaşındaki genç yeteneği, Türk futbolunun parlayan yıldızı   Doğan Seyfi Atlı kendi kullandığı araçla Aydın’dan Denizli yönüne giderken köprü bariyerlerine çarptı. Takla atan araçta ağır yaralanan genç futbolcu kurtarılamadı.  Genç futbolcu, İstanbul’daki Türkiye Kupası eleme maçında Fenerbahçe’ye gol atmıştı.

EN SEVİLEN TEKNİK DİREKTÖRLERDEN BİRİYDİ

 Türk futbolunun unutulmaz teknik direktörlerinden biri de Tevfik lav'dı. Genç hoca  Konyaspor'un başındayken Çaykur Rizespor ile 4 Nisan 2004'te oynanan ve 2-1 kazanılan lig maçının ardından 5 Nisan'da ailesini görmek için Manisa'ya doğru yola çıktı. Kendi kullandığı araçla yaptığı kaza sonucu  hayatını kaybetti.

BEŞİKTAŞ'IN ALT YAPISINDAN YETİŞTİ

2. Lig takımlarından Balıkesirspor'un Beşiktaş altyapısından yetişen golcüsü Emre İncemollaoğlu geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Genç futbolcunun sürücü belgesinin olmadığı ve kaza sırasında cep telefonuyla konuştuğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir