Torbadan sözleşmeliye ve memura müjde!

Torbadan sözleşmeliye ve memura müjde!
Başta kamuda olmak üzere tüm çalışanların merakla bekledikleri yasa tasarısı sonunda tamamlandı

Torba kanun olarak Meclis'e sunulacak tasarı, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldı. Sadece memur ve işçileri değil emeklileri de etkileyecek

10 gün içinde Meclis'e gelmesi beklenen tasarıda yer alan değişikliklere ulaşıldı. Tasarıda, çalışma hayatı ile ilgili devrim niteliğinde değişiklikler yer alıyor. Sadece memurların değil işçilerin de sorunlarını giderecek yasa tasarısındaki değişiklikler emekli olacakları da etkileyecek.

Tüm 4B'liler kadroya geçiriliyor

4B statüsüne göre sözleşmeli çalışanlar kadroya geçiyor. Böylece 4B uygulaması fiilen sona eriyor. 4B'li istihdam zaruri hallerde 3 aylık veya 6 aylık önemli projeler bazında kullanılacak. Proje bitiminde sözleşmeli çalışanın iş akti fesih edilecek. Yüksek sözleşme ücreti ödenecek. Burada görev yapmak kazanılmış hak sayılmayacak.

Memurlar sınavla müfettiş olabilecek

Memurlara bulundukları kurumda kariyer unvanlı müfettiş ve uzman unvanlı kadrolara atanabilmek için sınav düzenlemesi geliyor. Böylece yaş şartı aranmadan müfettiş olunabilecek.

Kıyafet özgürlüğü gelecek

 Devlet memurlarının bıyık, saç gibi görünümlerini düzenleyen yönetmelik değişiyor. Memurların kılık kıyafetlerine esneklik sağlanıp özgürlük gelecek.

Sigorta geliyor

 Kamu görevlilerine rücu edilen tazminatlara karşılık kurum tarafından mali sorumluluk sigortası yaptırılacak.

Maaşlar artacak

Torba Kanun ile, 1 derece verilmesi uygulamasından yararlanmayan memurların sorununu çözüyor. 15 Ocak 2005'ten sonra işe başlayan memurlara 1 derece verilecek. Getirilen düzenleme ile 15 Ocak 2005'ten önce görevde olan memurlarla bu tarihten sonra memuriyete girenler arasında var olan derece farklılığı gideriliyor. Artık yeni başlayan memurlar bir derece uygulamasından faydalanarak memuriyete başlayacak. böylece memurların maaşlarında ve ilerde emekli olduklarında alacakları ücretlerde artış olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel