TOKİ’nin saklanan gerçekleri

TOKİ’nin saklanan gerçekleri
TOKİ Konutlarıyla alakalı 10 Temmuz’da çıkan gazetemizde verdiğimiz haberde Çarşamba TOKİ konutları Müdürü Haluk Reis’in Konutlarımızda sorun yok sözlerine yer vermiştik. Dün ise gazetemize yapılan ihbarda işin gerçek yüzünü görme fırsatı bulduk

 TOKİ Konutlarıyla alakalı 10 Temmuz’da çıkan gazetemizde verdiğimiz haberde Çarşamba TOKİ konutları Müdürü Haluk Reis’in Konutlarımızda sorun yok sözlerine yer vermiştik. Dün ise gazetemize yapılan ihbarda işin gerçek yüzünü görme fırsatı bulduk.

Çarşamba Haber Expres gazetesinin 10 Temmuz’da yayınlanan sayısında Çarşamba TOKİ konutları ile alakalı açıklamada bulunan TOKİ konutları müdürü Haluk Reis’in sözlerine yermiştik. Reis o gün yaptığı açıklamalarda; “Sitemizin genel hatları ile bu tip durumlara karşı alt yapısı iyi durumda. Geçtiğimiz hafta yağan yağmurda evet bodrum katlarımıza su gittiği doğrudur ama bu yağmurun şiddetini de değerlendirdiğimizde 3-4 parmak seviyesini geçmemiştir. Binalarımız su tahliye kanalları son derece iyi durumda. Binalarımız ilk yapıldığı sırada bu konuda bazı sorunlarımız vardı ama bunları da zaman içinde çözdük. Bu binalar yapılalı neredeyse 3 yıl oluyor. Allah’a şükür bu zamana kadar böyle bir sorun yaşamadık. Ama sonuçta Allah’ın takdiri, çok büyük bir felaket durumunda sitemizin su tahliye sistemlerinin de yapacak bir şeyi olmaya bilir” demişti.

TOKİ sakinleri bu açıklamalara tepkili

Gazetemize yapılan bir ihbar üzerine tekrar ziyaret ettiğimiz TOKİ konutlarında durumun ilk gittiğimiz zaman bizlere gösterilen gibi olmadığını gördük. Bir TOKİ sakinin daveti üzerine gittiğimiz konutlarda yapılan açıklamalar hayret vericiydi.

TOKİ sakinleri Çarşamba’da 2 Temmuzda meydana gelen sağanak yağısın ardından iyi durumda olduğu iddia edilen tahliye kanallarından, birçok evin balkonu ve bodrum katlarının ise diz seviyesine kadar sulara gömüldüğünü iddia ettiler.

Çarşamba TOKİ Konutları sakini Çiğdem Gökçe gazetemizde yayınlanan habere tepki göstererek, “sizlere tozpembe bir dünya göstermişler. Ama burada öğle denilen gibi yolunda bir şey yok. Ben ve komşum birinci katlarda otuyoruz. Bizim birinci katlara bile balkonlardan sular taştı. O kadar ilginç bir gider sistemi kurmuşlar ki. Yukardan akan sular bizim balkonlarımızda birikiyor. Biz balkonlarımıza gider açmak istiyoruz, onu da binanın görünümü bozuluyor diye istemiyorlar. Ama burada bizlerin malları zarar görüyor bunlara kimse bir şey demiyor hatta üzerini kapatmaya çalışıyorlar” diyerek tepkisini dile getirdi.

Gökçe açıklamalarının devamında, ‘bölgeye gelen gazetecileri olaylardan hiç etkilenmeyen binalara götürüyorlar’ derken kendi binalarının bodrum katının diz seviyesine kadar sulara gömüldüğünü iddia etti.

Bu konuda bizleri aşağı katta bulunan bodrum katını incelemeye de davet eden Gökçe, Bodrum katta bulunan kapıcı dairesini inceleme fırsatı sundu. Hüseyin Bilgin adlı kapıcının ve ailesinin kaldığı bodrum kattaki kapıcı dairesi sakinleri de yaşanan gelişmeler karşında tepkili olduklarını belirttiler.

Yerler hala ıslaktı

Yaşanan olayın ardından iki haftayı aşkın bir sürenin geçmesine rağmen bodrum katta ilk karşılaştığımız görüntüler tüyler ürperticiydi. Katlarının zeminlerinin hala ıslak olduğu gözlenirken, duvarlarda ise yarım metreye kadar su izleri oluşmuştu. Duvarlarının tamamı küflenen bodrum katlarda kapıcılar hala yaşamaya devam ediyor.

img_0058.jpg

Bodrum katta bulunan kapıcı dairesinde kalan, kapıcı Hüseyin Bilgi’nin eşi Emine Bilgin olay anını anlatırken şunları kaydetti, “bulunduğumuz bodrum katına dört bir taraftan sular girmeye başladı. En ilginci de evimizin içine tuvaletlerden beri su girmeye başladı. Hatta sular duvarlardan akıyordu. Suyun yüksekliği bir anda arttı burada yarım metre su vardı. Eşim ve kızım yağmurdan sonra saatlerce o suları dışarı atmaya uğraştı. Benim çok fazla eşyama bir şey olmadı ama bütün halılarım ıslandı. Ama 3. Bloktaki arkadaşımızın eşyaları komple ziyan oldu. O da sonra evi terk etti” dedi.

Uyumayın!

Bu konuda herhangi bir önlem alınıp alınmadığını sorduğumuz Emine Bilgin, özel olarak bir şey yapılmadı bizlere sadece, “uyumayın” dendi. Biz de bir hafta kadar uyumadık. Hala daha geceleri uyurken korku içinde uyuyoruz. Dairelerimizin bir an evvel üst katlara taşınmasını istiyoruz” dedi.

Sağlık açışından da tehlikeli

Yağmur sularının bodrum kattaki dairleri basmasıyla birlikte aşırı şekilde nemlenen zeminle birlikte oluşun rutubet ve nem binalarda sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor.

img_0052.jpg

img_0065.jpg

İmza kampanyası başlatacaklar

TOKİ sakinleri yaşanan bu durumlar karşısında seslerini çıkarmaya hazırlanıyor. Olayın ardından haftalar geçmesine rağmen bir an evvel kapıcı dairelerinin üst katlara taşınması için imza toplayacak olan TOKİ sakinleri bu konuda sessiz kalanları da istifaya davet etti.

Diğer Fotoğraflar için tıklayınız...

Haber-Foto Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber