TOKİ’nin gözü aydın; Sette çalışması bitiyor

TOKİ’nin gözü aydın; Sette çalışması bitiyor
Çarşamba’da DSİ tarafından ihaleye açılarak yaptırılan Yeşilırmak kıyısı sette çalışmasında sol sahil hattında sona yaklaşılırken yapılan sette

Çarşamba Kent Merkezi içinde bulunan ve TOKİ konutlarının bulunduğu alana kadar uzanan sette ile birleştirileceği öğrenildi

HABER-FOTO: SERKAN KARAHAN

Çarşamba Yeşilırmak kıyı hattına yapılan ve ırmaktaki su kapasitesinin 2400 m3’e kadar taşıması beklenen kıyı sette çalışmasında sol sahil hattında sona geliniyor. Devlet Su İşleri tarafından sol sahil hattı olarak ihaleye açılan ve kapsamı içinde sol  sahil drenaj kanallarınında bulunduğu sette çalışmasında sol hat Çarşamba Kent Merkezi içinde bulunan ve TOKİ konutlarının bulunduğu alana kadar uzanan sette ile birleştirilecek.

Çalışmaları hızla devam eden şantiyede toplamda 1800 metrelik sahil şeridinde sette çalışması yapılacak. Sol sahil bittikten sonra sağ sahildeki kalan hattında bitirilmesiyle birlikte toplam 2400 m3 su kapasitesine sahip olacak olan Yeşilırmak yatağında oluşabilecek taşkınlarında önüne geçilecek. Barajlardan normal olarak su bırakıldığında Yeşilırmak yatağında 1200 m3 su bulunuyor. Yapılan sette çalışması ile birlikte oluşacak olan sel ve su taşkınlarınında önüne geçilecek.

Sette çalışması TOKİ için mi?

Çarşamba’da 2010 yılında yapımı tamamlanarak Çarşambalıların yeni yerleşim yeri olan TOKİ konutları birçok tartışmayı da beraberinde getirmişti. Yeşilırmak yatağına yapıldığı iddia edilen TOKİ konutları için Yeşilırmak’ın, Çarşamba Kent Merkezi içinde bulunan hattında sette çalışması TOKİ konutlarına kadar yapılmıştı. Konutların güneyde kalan bölümünü ise sette ile kapatılmaması daha öncesinde gazetemizde de haber konusu olmuştu. Geçtiğimiz yaz Samsun merkezli yaşanan sel felaketlerinin ardından Çarşamba TOKİ’yi de gündeme taşıyan gazetemiz kıyı hattında bulunan sette çalışmasının TOKİ için yetersiz olduğunu dile getirmişti.

Devlet Su İşleri tarafından, yaşanan sel felaketlerinin ardından büyük hızla başlanan sette çalışmasında, yapılan hattın kısa bir süre içerisinde TOKİ konutlarına kadar gelmesi, ‘Sette çalışması TOKİ konutları için mi yapıldı?’  sorusunu gündeme taşıdı.

toki’nin-gozu-aydin;-sette-calismasi-bitiyor-(2).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber