TOKİ'den ev sahibi olma fırsatı

TOKİ'den ev sahibi olma fırsatı
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 38 ilde 6 bin 893 konutu 55 bin TL’den başlayan fiyatlar ve 185 TL’den başlayan taksitlerle satışa sundu.

Ağırlıklı motivasyonlarının TOKİ olmazsa konut sahibi olamayacak vatandaşları ev sahibi yapmak olduğunu belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, son 3,5 yıldır yapılan konutların yüzde 95’inin, 2017 yılında yapılanların ise yüzde 98’inin alt ve orta gelir grubu için yapılan sosyal konutlar olduğunu söyledi. Şu anda Türkiye’nin 38 ilinde 6 bin 893 konutu açık satış yöntemi ile satışa sunduklarını belirten Turan, projelere göre farklılık gösteren konutların fiyatlarının 55 bin TL’den, taksitlerin ise 185 TL’den başladığını söyledi. Konutların ön şartsız, kurasız ve başvuru önceliğine göre satılacağını belirten Turan, vatandaşların 29 Haziran’a kadar ilgili bankalara müracaat ederek konut sahibi olabileceklerini söyledi.

 “Piyasa koşullarında ev sahibi olması mümkün olmayan alt gelir grubundaki vatandaşlarımızın sevincine, izlediğimiz, fotoğraflarını gördüğümüz kura çekimlerinde şahitlik ediyoruz” diyen Turan, “Milletimizin sevinç gözyaşları, o mutluluk, bizim için en büyük motivasyon kaynağı oluyor. Milletimizin sevincinden güç alıyoruz. Bu motivasyonumuz ile çalışmalarımıza 2018 yılında da hız kesmeden devam ediyoruz. Şu anda 38 ilde yer alan 6 bin 893 konutumuzu kira öder gibi taksitle açık satışa sunduk” ifadelerini kullandı.

Öncelik yatay ve yöresel mimaride

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla TOKİ'nin konut inşasında yatay ve yöresel mimariye yöneldiğini kaydeden Turan, "Yaklaşık 3-3,5 yıldır İdare tarafından yapılan konutların yüzde 84'ünü 6 kat ve aşağısı binalar oluşturuyor. Bütün kasaba ve şehirlerde 'en yüksek bina TOKİ binası olmayacak' dedik ve bu prensiple yola devam ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir