TOKİ yolunda tümsek ve yol beklentisi bezdirdi

TOKİ yolunda tümsek ve yol beklentisi bezdirdi
2011-2012 Eğitim Öğretim yılının ilk ders zili çalması ile birlikte ilçede özellikle bazı İlköğretim Okulu önlerinde ki yollar tehlike saçmaya başladı. Bu okullardan göze çarpanlar arasında TOKİ Şehit Ferhan Hasovalı İlköğretim Okulu geliyor

Geçtiğimiz yıl TOKİ tarafından yapılarak İlçede ki eğitime kazandırılan TOKİ Şehit Ferhan Hasovalı İlköğretim Okulu yolu okulların açılması ile birlikte sıkıntı yaşatmaya başladı. Edindiğimiz bilgilere göre bazı öğrenci velileri özellikle Şeker Fabrikası yanından inen karayolu ile birlikte Beyyenice Köyü tarafından okul önünden geçen karayolunun özellikle öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerinde tehlike arz ettikleri ve önlemlerin alınmasını istedikleri öğrenildi.

toki-yolunda-tumsek-ve-yol-beklentisi-bezdirdi-(2)-(custom).jpg

 

Öğrenci Velilerinin okul önünden geçen yol üzerinde hiçbir trafik engel ve işaretinin bulunmaması nedeni ile araçların aşırı hızlı geçmesinden dolayı çocuklarının kaza geçirme korkusu yaşadıklarını belirtmesi ile birlikte TOKİ Şehit Ferhan Hasovalı İlköğretim Okulu Müdürü ve TOKİ binalarında ikamet eden aileler yol üzerinde araçların yavaş gitmesi için engel için tümsekler, araçların yavaşlaması için işaret ve sürücülerin hızını düşürmeleri için önlemlerin alınması için girişimlerde bulunmaya başlamaları istendi.

toki-yolunda-tumsek-ve-yol-beklentisi-bezdirdi-(custom).jpg

 

Yetkililerle Okul yöneticileri ve TOKİ konutlarında ikamet eden, çevre köy ve mahallelerden öğrencisi bu okula gelen veliler okul önünde acil önlem alınması için İlçe Milli Eğitim, Belediye Başkanlığı ve Kaymakamlık ile görüşmelerin başlatılacağı belirtildi. Yapılacak acil sıkıntılı bu konuda çalışmaların yapılmasını isteyecek olan okul yöneticileri ve veliler trafik işaret ve tümseklerin yapılmasını acil çözüme kavuşturmak istedikleri öğrenildi. Kısa sürede bu yol üzerinde tümsek başta ve en kolay yol olarak yapılarak öğrencilerin de rahatlamaları için yoğun çalışacakları öğrenildi.

 

Bütün bu gelişmelere ek olarak yine TOKİ Konutlarında ikamet etmeye başlayan ailelerin bir başka sorunu ise ilçe merkezi ile TOKİ Konutları arasında ki Kirazlık çay Mahallesi ve Değirmenbaşı Caddesinin acil olarak onarılması gerektiğini belirtiyorlar. TOKİ de ikamet eden bazı konut sahipleri, mükemmel bir şehir görünümünde yapılan konutlarda ikamete başladık ama daha sonrasında ulaşım, yol sıkıntı ve sorunları adeta belimizi büküyor. Çile çeker gibi her gün bu güzergâhtan araçlarımızla iki araç yan yana geçemez olduk. Yol üzerinde yapılan tümsekler de gelişi güzel uyduruk şekilde yapılması nedeni ile yol düzelmiş olsa da bu defa da araçlarımızın tümsekleri geçerken arıza yapmasına neden oluyor. O kadar gelişi güzel tümsekler var ki aracın altın vurmadan geçemiyoruz. Düzenli modern bir ilçeye yakışmayan tümsekler insanı canından bezdiriyor” diyerek başka bir soruna işaret ediyorlar.

 

Bu güzergâhta ki yolun genişletilmesi ve onarımı ile birlikte tam bir düzenin oturtulmasını ve hizmetlerin yapılarak TOKİ konutlarında ikamet eden insanların da rahatlatılmasını bekliyoruz. Mesai saatlerine gitmek ve akşamları yorgun işten dönmek ayrı bir çile, bir de yolda ki sıkıntılar bambaşka bir dert. Dert içinde ölüp itmeden birilerinin bu yolu ve diğer düzenlemeleri acil çözüme kavuşturmasını bekliyor ve yetkilileri göreve davet ediyoruz” diyerek çözüm üretilmesi için seslerini duyurmaya çalıştıklarını dile getirdiler.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Karadeniz