Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

TOKİ ve Doğalgaz olayı; DOĞAL CANIIIM…

TOKİ ve Doğalgaz olayı; DOĞAL CANIIIM…

 

Hafta sonu haber konusu araştırırken iki haber bir araya geldi. Birisini sizlerle dünkü sayımızda buluşturduk. Bu haber TOKİ ile alakalı haberimizdi. TOKİ konutlarından heyecanla ev sahibi olanlar şimdi hayal kırıklığı yaşıyor.

Bazıları kira öder gibi ev sahibi oldular hala mırın kırın ediyorlar diyor. Kimisi ise ev bizim ise neden söz hakkı da bizim olmasın diyor.

TOKİ Genel Müdürlüğü ise diyor ki: Konutları siz aldınız ama; Kredi çektiniz ve borcunu hala ödüyorsunuz. Tapusunu verdik ama hala konutlar tam olarak sizin değil. O zaman söz hakkı, yönetim hakkı da bizde olacak”.

Haydaaa gelin buradan yakın. Yarın Kooperatifler de aynı uygulamaya giderse yandı yavrum keten helva. Öyle ya!. Konutlar kooperatifin olacak ve borç bitene kadar da tapular verilse bile ev sahibi borcu bitene kadar kooperatifin olacak. Kooperatifler de yönetim kurulu kararınca konutların idari işlerini yapar. Yani istediği yerden İnterneti toplu alır, kömürü toplu alır ve istediği gibi konut başına para toplar. Nasıl olsa konut Kooperatifin değil mi?. Kim ne diyebilir ki?

TOKİ her şartta haklı mı yani şimdi sizce de?

 Yani TOKİ demiş ki; Kardeşim kredi ile aldınız bu konutları ve hala borcu var. Ödeyemezseniz konutlar bizim. Boşuna heveslenmeyin benim borum ötecek. Ne zamana kadar.  Borç bitene kadar. Yani kendi evinizde kiracı olacaksınız. Der misali yapılıyormuş insanlara… Ne güzel iş? Yeme de yanında yat. Millet yıllarca bankaya borç ödeyecek ama evin sahibi resmen kendisi olamayacak. Düzletin bakalım demiş Av. Yunus Emre Zengin ve başlamış imza toplamaya.

Kuşlar kulağımıza kar suyu kaçırdı. Bazı konut sahipleri bir şekilde uyarılmış(!). İmza vermeyin verirseniz zararlı çıkarsınız. Korkan konutzedeler imza atmaktan imtina ediyormuş. Şimdi bu nedir?.  Bunlar gerçekse bakalım sonucu ne olacak merak ediyorum. Takipteyim…

***     

Diğer konuyu bu gün sizlere aktardık.

Doğalgaz konusu canıım. Hep eleştirmeyeceğiz ya!. Birazcık ta övelim. Haberler yaptık. Doğalgaz çalışması bilinçsiz yapılıyor. Kanalizasyon patlatılıyor. Burası Ali babanın çiftliği mi? Dedik. Bunu esnaf dedi biz sizlere aktardık. Doğalgaz boru hattını döşeyen yüklenici firma bilinçsiz çalışıyor dedik. Son haberimizde ise bu feryatlar sonrası Başkan Dündar AKSA ile görüşerek firmanın değiştirilmesini istemiş demiştik hatırlarsanız.

Doğru çıktı?

Ama üstüne bir konu daha net çıktı. 2011 Genel seçimleri öncesinde dönemin Bakanı Mustafa Demir ne demişti: 2011 kış ayında bazı bölgelerde doğalgaz kullanılacak. AKSA Genel Müdürü Konyalı’ da dile getirmişti. 2011 yılı kış ayında 2.000 konutta doğalgaz kullanımına başlanacak.

YALAAAAAN OLDU.

Vana yokken, BOTAŞ Ölçme ve Değerlendirme istasyonunu yapmamışken bu iş olmazmış. O konu çözüme kavuşturulmaya çalışılıyormuş. Son aşamaya gel,nmiş şükürler olsun.

Sayın Doğan Gürler çok güzel anlattı konuyu. Kısa ve öz olarak hem de. Demek ki muhatap ortaya çıkıp açıklama yapınca güzel haberler de oluyormuş.

Bizden söylemesi. 2011 kışı ve 2012 ilk kışını yedik bitirdik. 2012 sonu ile 2013 kışına kadar bir kısım doğalgaz kullanabilecek?. Şimdilik böyle umut ediyoruz. Tabi yine iş bilmeyen yüklenici firma olmazsa elbette ki.

Kısacası: Doğalgaz, doğal olaylara takılmış. Kamulaştırma, işi bilmeyenlere falan. Öyle dedikodu ile Başkan doğalgaz firması ile ters düşmüş muhabbeti ile değil yani anlayacağınız.

Teşekkürler Doğan Gürler beye. Bizi aydınlattı.

İnşallah bu yıl doğalgaz ısıtır da biraz olsun bu ilçede 2.000 kişinin kış soğuğunda içi ısınır. Belli mi olur. Belki bizim de içimiz ısınır.

Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi