TOKİ vatandaşları aldatıyor mu?

TOKİ vatandaşları aldatıyor mu?
Çarşamba TOKİ konutlarının hemen yan tarafından bulunan ve yine TOKİ kontlarına ait olan dükkânları satın alan vatandaşlar karşılaştıkları manzara karşısında şoka uğradılar. Vatandaşların şaşkınlıkları sonrasında ki sıkıntılarını yargıya taşımaya hazırla

 

Çarşamba TOKİ konutlarında meydana gelen su baskını izleri ve sıkıntıları ile birlikte yaptığımız haberlerinin üzerinde boyası bile kurumadan bir feryat da TOKİ konutlarına ait işyerleri sahiplerinden yükselmeye başladı. TOKİ konutlarının hemen yan tarafında yine TOKİ konutlarına ait dükkânlarında su baskını tehdidi ile karşı karşıya olduğu bilgileri gazetemize gelmeye başlayınca bizlerde konuyu yerinde incelemek istedik.

130m2’mi yoksa 170m2 mi?

İddialara göre; TOKİ konutlarından fiyatı 100 ile 120 bin maliyetle ihale usulü ile işyeri alan vatandaşlar, sözleşmelerinde 170 m2 diye belirtilen işyerlerinin 130 m2 çıkınca şaşkınlığa uğradılar. Toplamda kapalı 130m2 olan işyerlerinin önlerinde ve arkalarında bulunan çıkma alanlarında dâhil edildiğinde 170 m2 olduğunu belirten bazı iş yeri sahipleri bu konuda kandırıldıklarını ve mağdur edildiklerini belirtiler. Bazı işyeri sahipleri kendi imkânları ile belirtilen çıkma alanları kapatarak kendi imkânları ile dükkânlarına dâhil ettikleri gözlendi.

Bodrum katları kullanılamayacak halde

Yapılan sözleşmede 90m2 depo yani bodrum kat, 80 m2’de üst kat olarak satıldığı iddia edilen işyerlerinin 90 m2 olan bodrum katları yaşanan yağışlar sonrasında sular altında kaldığı için kullanılamayacak halde olduğu belirtildi. Çok miktarda suyun dolduğu belirtilen bodrum katlarının duvarları çürümüş halde olduğu gözlenirken, esnaflar 90 m2 olan bodrum katlarını rutubet ve nemden kullanamadığını belirtiyor. Dükkanlarının satış ile birlikte sigortalandığını iddia eden esnaf bu konuda sigorta şirketine bodrum katlarını gösterdikleri eksper tarafından incelendiğini 1250 liralık bir masraf olduğunu, bununda 1750 liradan az olduğu için sigorta tarafından karşılanamayacağını belirttiklerini ve bu konuda da mağdur edildiklerini vurguladılar.

Kimi esnafın olayı mahkemeye taşıyacakları belirttikleri olayla alakalı esnaf aldatıldığını düşünürken, esnaflar, “170 m2 kare diye dükkâna 100 bin lira para verdik. 90m2 bodrum yani depo katını kullanamıyoruz. Yukarıda bulanan 80 m2’nin ise 40 m2’si açık alan kısaca bize bu dükkândan kullanılacak sadece 40m2’lik bir alan kalıyor” dediler. Bir esnaf dükkânının depo katını ustaya gösterdiğini ve su almaması için en az 30 bin liralık masraf etmek gerektiğini belirtti.

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber