TOHUM VE FİDE SATIŞLARI BAŞLADI

TOHUM VE FİDE SATIŞLARI BAŞLADI
Tohum ve fide alarak ekim yapmak isteyen vatandaşlar Zirai Tarım dükkânlarının yolunu tutarken, bu yıl tohum satışlarında artış yaşandığı belirtildi.

Çarşamba'da, baharın gelmesiyle birlikte meyve ve sebze tohumları ile fideler tezgâhlardaki yerini almaya başladı. Özellikle domates, biber, salatalık, fasulye tarzı sebzelerin çok ekildiği Çarşamba´da tezgâhlarda bu sebzelerin tohumları yerini aldı.

‘Fiyatlar 8 TL ile 25 TL arasında değişiyor’

Bahar ayının gelmesiyle birlikte tohum ve fide satışlarında artışlar başladı. Vatandaşlar domates, salatalık, biber, patlıcan, marul, maydanoz, fasulye ve mısır başta olmak üzere birçok ürünün tohum ve fidelerini satın almak için Zirai Tarım dükkânlarına yöneldi. Fiyatlar 8 TL ile 25 TL arasında değişirken, yoğunlukla domates, biber, salatalık, fasulye ve mısır gibi fide ve tohumlara yoğun ilgi gösteriyor. Havaların ısınmasıyla birlikte satışlarda artış olduğunu dile getiren fide ve tohum satıcısı İbrahim Sağlam, geçen seneye oranla satışlarda artış olduğunu ifade ederek “Domates, salatalık, biber, patlıcan, fasulye ve mısır başta olmak üzere birçok ürünün tohumunu satıyoruz. Vatandaşlar geçmişe nazaran oldukça fazla tohum alıyor. Tohumları daha çok köylü vatandaşlarımız alıyor, ama hobi olarak bağ bahçe işleriyle uğraşanlarda dükkânımıza uğruyor. Sattığımız fideler ve tohumlar kaliteli olduğu için insanlar tarafından tercih ediliyor. Fide ve tohum fiyatlarımız da kaliteye göre değişiyor” dedi.

5e369b12-494b-481f-adc7-f61b27f1514d.jpg

47d845ba-5d82-46d0-8181-03178457c227.jpg

559b33b7-5397-4dca-895a-1cfcf16728e6.jpg

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Ekonomi