TMO ALIM VE ÇATLAK FINDIK KOTASI YÜKSELTMELİ

TMO ALIM VE ÇATLAK FINDIK KOTASI YÜKSELTMELİ
Yeni sezon fındık alımına başlayan TMO’da bazı üreticiler fındıklarının kriterlere uymadığı gerekçe gösterilerek geri gönderiliyor.

ÜRETİCİ GERİ GÖNDERİLİYOR

Salıpazarı Ziraat Odası Başkanı Zafer Ersoy, “ Fındığın çatlaklığı doğal bir olay. Toprak Mahsulleri Ofisi Çatlak, kırık ve kabuklu fındık içerisinde bulunan iç fındık oranı %5 ve altı olan fındıkları alıyor. Yağlı ve palaz fındıklarda doğal olarak çatlak miktarı yüksek olabiliyor. TMO ekipleri yüzde 5'in üzerinde çatlak ve kırık fındık tespit ederse üreticileri geri gönderiyor. Buda fındık üreticisinin mağduriyetine yol açıyor” dedi.

TÜCCARIN İNSAFINA BIRAKILMAMALI

TMO’nun fındık alım kotasını da yükselterek üreticiyi tüccarın insafına bırakmamasını söyleyen Başkan Ersoy, “Üreticilerimizin daha fazla mağdur olmamaları için TMO’nun fındık alım kotasını ve çatlak fındık kotasını yükseltmesini bekliyoruz. Fındık üreticilerimiz bu yıl kaliteli ürün elde edebilmek için gereğinden fazla masraf etti. Emeğinin hakkını almak için TMO’dan başka şansı yok. TMO ile serbest piyasa arasında uçurum var. ”ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber