Tilki popülasyonu çiftçilerin yüzünü güldürdü

Tilki popülasyonu çiftçilerin yüzünü güldürdü
Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü tarafından uygulanan av yasağı kapsamında tilki popülasyonun çoğalması, farelerden zarar gören çiftçinin yüzünü güldürdü.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parkları Av Komisyonu tarafından 2009 yılından bu yana av yasağı getirilen tilki popülasyonunda önemli derece artış olduğu gözlendi. Yoğun tilki avlanmasına bağlı 2008 yılında tarlalarda artış gösteren fare popülasyonu, tarladaki hasada büyük ölçüde zarar vermesine neden olmuştu. Bu kapsamda Iğdır Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü Doğa Koruma yetkileri, çiftçilerinin sorununa yönelik başlattığı çalışma kapsamında getirilen tilki avının yasağı çiftçinin sorununu önemli ölçüde çözdü.

“TİLKİ POPÜLASYONUNUN ARTIŞI ÇİFTÇİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ”
Orman ve Su İşleri Şube Müdür Mete Türkoğlu, 2008 yılında tarlalardaki farelerde korkunç derece artış olduğunu, bu kapsamda Iğdır genelinde tilkilerin av yasağını getirdiklerini söyledi. Bu yıl da tilki avı yasağının devam ettiğini ifade eden Türkoğlu, “Çiftçinin bu sorununu gidererek yüzünü güldürmeyi hedefledik ve bunu da başardık. Şu anda arazi gözlemlerimizde tilkileri kayıt altına aldık. Şu anda bulunduğumuz alanda da tilki yuvalanması mevcut. Tilki popülasyonu yönünde Iğdır mükemmel derecedir” dedi.

“AV YASAĞI İLE EKİMLERİMİZDEKİ ZARAR ÖNLENMİŞ OLDU”
Çiftçilerden Kemal Ataman, bundan 4 yıl önce farelerin hasatlarına büyük zarar verdiğini, av yasağıyla bugün bu sorunlarının önemli ölçüde çözüldüğünü söyledi. Ataman, “Tilki avı yasağı ile ekimlerimizdeki zarar önlenmiş oldu. Bu sayede fazla fare yok. Bu da bizi çok memnun etti. Şu anda çok rahatız, fareye bağlı olan sorunumuz çözülmüş oldu” diye konuştu.

Orhan Kızıldağ isimli çiftçi ise, farelerin özellikle meyve ağaçlarının köklerini kemirerek kurumasına neden olduğunu belirtti. Kızıldağ, “Fareler yoğun olduğu zamanlarda sebze, meyve ve tahıllarımızda hep büyük ölçüde zarar görüyorduk. Tilki ve çakal gibi hayvanlar bunların önlenmesi için önemli bir rol oynuyor. Bunların nüfuslarının artmış olması memnuniyete vericidir” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir