Ticari araçlarda maske denetimi

Ticari araçlarda maske denetimi
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, şehir içindeki servis taşımacılığı yapan araçlarda maske denetimleri gerçekleştirildi.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri ve Zabıta ekiplerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği uygulamada, ticari ve özel araç sürücüleri ilçenin yoğunluk gösterdiği yol güzergahı boyunca denetimler gerçekleştirildi.

Yapılan trafik denetimlerinde zabıta ve trafik ekipleri tarafından toplu taşıma araçları durdurularak şoförler ve yolcular denetlendi. Toplu ulaşım araçlarında yolcu sayısının yanı sıra yolcuların maske takıp takmadıkları, sosyal mesafeye uyup uymadıkları kontrol edildi.

Ekipler sosyal mesafenin korunması, vatandaşların sağlığı için maske kullanılması ve hijyen kurallarına uygun hareket edilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Ayrıca COVİD-19 tedbirlerine uymayıp fazla yolcu bulunduran minibüslere cezai işlem uygulanırken taksi sürücüleri için en fazla 3 kişi ,otobüs ve dolmuş şoförleri içinse alabileceği yolcu sayısının yarısı kadar yolcu almaları ayrıca sosyal mesafeye uymaları, maske takmaları ve hijyen konusunda titiz davranmaları konularında sürücüler uyarıldı.

Pandemi sürecinin devam ettiği süre boyunca bu ve benzeri uygulamaların devam edeceğine vurgu yapan ekipler salgının artmaması ve devam etmemesi için elimizden gelen gayreti göstereceklerine dikkat çektiler.
img_4853.jpgimg_5489.jpgimg_5506.jpg

HABER: Yağmur AYAN – Gülizar KELEŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber