Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu açılıyor

Tıbbi Ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu açılıyor
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun IPARD destekleme projeleri kapsamında Çarşamba Halk Eğitim Merkezi’nde Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konulu kurs açılacak

 

HABER-FOTO:Serkan KARAHAN

Tarımsal ve Kırsal Destekleme Kurumu’nun IPARD destekleme projeleri kapsamında Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda üretim yapan çiftçilere %50 hibe ile traktör desteği sağlanacak. Proje ile ilgili traktör desteğinden faydalanmak isteyen tıbbi ve aromatik bitki yetiştiricisi çiftçilerin ise projeden faydalanabilmeleri için açılacak olan tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kurslarına katılmaları gerekiyor.

Bu kapsamda Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ile Çarşamba Halk Eğitim Merkezi’nin birlikte organize ettikleri Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu Çarşamba Halk Eğitim Merkezi’nde başlıyor. Çarşamba Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Osman Akman açıklamada bulunarak, “Tarımsal ve kırsal kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun IPARD adı altında yapmış olduğu hibe desteklemesi bulunan projeler kapsamında Çarşamba’da da çalışmasını yürüttüğümüz tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği konusunda çiftçilerimizin hibe traktör desteğinden faydalanabilmeleri için Halk Eğitim Merkezi ile ortak kurs açtık. Hibe desteğimizden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin açılan kursumuza katılıp kurs sonunda verilen sertifikaları alması gerekiyor” dedi.

Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Özgürel, kursun 25 Şubat’ta başlayacağını belirterek, kursa katılacak  olan çiftçilerin en geç Cuma gününe kadar başvuru yapmaları gerektiğini dile getirdi. Özgürel, %50 hibe traktör desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin kursa katılarak sertifika almaları gerektiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber