Tıbbi cihaz üretilerine vatandaş desteği

Tıbbi cihaz üretilerine vatandaş desteği
Tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri imalatı sektörünün kümelenme merkezi olan Samsun'da üreticilerin bürokrasiye tepki göstermesine Samsunlular da destek verdi.

Üreticinin 'Tıbbi Cihaz Sağlık Organize Sanayi Bölgesi yapılmazsa başka bir şehre göç edebiliriz' uyarısına destek veren vatandaşlar, sanayi bölgesinin yapılmasına destek vermeyen yöneticilere tepki yağdırdı. İnternet sitelerinde olayı tartışan vatandaşlar, yorumlarında Samsun'un sahipsiz bir kent olduğunu, yatırımcılara sahip çıkılmadığını vurguladı.

Samsun, tıbbi cihaz ve cerrahi el aletleri imalatı sektöründe dünyanın 3. önemli bölgesi olarak gösteriliyor. Samsun'daki üreticilerin yalnız bırakılmasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Ankara OSTİM Medikal Sanayi Kümelenme Koordinatörü Oğuz Ünal, kent bürokrasinin üretim ve ihracatlarıyla kentin adını duyuran tıbbi cihaz üreticilerine sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Sektörünün gelişmesi için Samsunlulara büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Ünal, "Samsun sektörde dünyada bahsedilir bir yere gelmiştir. Önemli olan bu başarının nasıl kalıcı olacağıdır. Üretim, yerel yönetimler ve diğer destek mekanizmaları tarafından desteklenmeli ve sahiplenilmelidir." dedi.
OSTİM Medikal Sanayi Kümelenmesi olarak bölgesel kalkınma için güç birliği yapılmasının zamanının geldiği inancını taşıdıklarını dile getiren Oğuz Ünal, "Öncelikle üreticilerimiz, akademi, yerel yönetimler ve destek mekanizmaları tarafından sahiplenilmesi durumunda Samsun'un cerrahi el aletleri üretiminde rekabetçiliğini her zaman koruyacağı ve dünya sıralamasındaki yerini yukarılara çıkaracağından eminiz. Bu sektörde kümelenme modelini benimsemiş bir Samsun'un Karadeniz Bölgesi ve ülkemize örnek olacak bir kümelenmeye sahip olacağı inancındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Müdürü Uğur Hayvalı ise gelişmiş Avrupa şehirlerine göre Samsun'un üretim için yer desteği verilmesi konusunda geri kaldığını vurguladı.

Hayvalı, "Biz İŞGEM'deki firmalarımıza siz büyüdünüz, mezun ediyoruz dediğimiz de onlara yer gösteremiyoruz. Bu insanlar öz varlıklarıyla yatırım yapıyor. Kendi elimizle firma meydana getiriyor, büyütüyoruz ama 'Biz sahip çıkamadık siz sahip çıkın' diyoruz. Bunun için de bu firmalarımızın içinde yer alacağı tıbbi cihaz organize sanayi bölgesinin yapılması gerekmektedir. Bunların yapılmaması halinde kendi kısıtlı imkânlarımızla büyüttüğümüz firmalarımızın başka kentlere gitmelerini kaçınılmaz bir hal alacağını düşünmekteyim." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞTAN ÜRETİCİYE DESTEK GELDİ

Üreticinin 'Tıbbi Cihaz Sağlık Organize Sanayi Bölgesi yapılmazsa başka bir şehre göç edebiliriz' uyarısına destek verdi. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yapılmasını isteyen Samsunluların yazdıkları yorumlardan bazıları şöyle:

—Yazık değil mi? (Murat) ...İlimizde böyle stratejik önemi olan ve dünyada 3. sırada bulunduğumuz bir sektörle övünüp, bunu ilimizde bir an önce daha da geliştirmemiz gerekirken, bu vurdumduymazlık niye? İlimizi yönetenler, milletvekillerimiz bu işe bir el atma zamanınız gelmedi mi artık? Elimizdeki bu değeri de kaybedince mi aklınız başınıza gelecek? Böyle bir sektörde sağlanacak istihdamın önemini söylememe gerek yok sanırım. Artık bu sese bir kulak verin lütfen.

—Yatırımcıları kaçırmayın. (Hasan Yılmaz) ...Biz Samsun biraz daha gelişsin daha fazla yatırım gelsin diye beklerken eldeki de uçup gidecek nerdeyse. Umarım iki de bir Samsun sahipsiz değil diyen iktidarın güzide milletvekilleri (tabi muhalefet de) gerekli önlemlerin alınması için çabalar. Aksi takdirde Samsun'u ne kadar önemsediklerini hep birlikte göreceğiz zaten. Ciddi anlamda Samsun'un kalkınmasını mı istiyorlar? Park bahçe yapıp halkın gözünü mü boyamaya çalışıyorlar?

—Samsun'da yeni moda şehre ihanet. (Kerem Hatipoğlu)...Fatih Bey kardeşim ne de güzel yazmış, Samsun'a ihanet moda olmuş diye. Gerçekten de öyle. Sadece laf icraatı yapan bu şehrin atanmış ve seçilmişleri, konuşunca yangında kül bırakmıyor ama iş somut icraata gelince yan çiziyor. Demek ki devlet idaresi ve siyaset, yan çizme sanatıymış. Helal olsun size bu şehri yönetenler... Kenti bir adım ileriye götürmek raylı sistemlerle, bilmem nelerle olmuyor. İş adamlarına sahip çıkın, şehrin geleceği bu insanların elinde. Unutmayın

—İmza kampanyası düzenleyelim. (KampanyaMurat)…Ne yapmamız lazımsa yapalım, arkadaşlar. Gerekirse imza kampanyası düzenleyelim ve bu bir başlangıç olsun.Ne zaman Samsun ile ilgili bir sorun olursa, böyle bir imza kampanyası düzenleyip sesimizi duyuralım. Aksi halde buralarda yazı yazıp duruyoruz, milletvekilleri okuyor mu? Başbakanımız okuyor mu? Yok. En azında ilimizde imza kampanyası düzenleyerek, on binlerce imza toplayıp ilgili yerlere iletebiliriz. Benimki bir fikir. Fikri olan söylesin.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir