Tıbbı Aromatik Bitkiler Projesi dahilinde çiftçiler traktör desteği

Tıbbı Aromatik Bitkiler Projesi dahilinde çiftçiler traktör desteği
Kırsal Kalkınma ve Tarım Destekleme Kurumu’nun Tıbbı Aromatik Bitkiler Projesine başvuran üreticilere traktör desteği veriliyor

 

HABER-FOTO: Burak ÇALIŞKAN

Tıbbı Aromatik Bitkiler projesi hakkında açıklama yapan Çarşamba İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıgına bağlı Kırsal Kalkınma ve Destekleme Kurumu bünyesinde AB hibeleri ile yapılan et ve süt üreten işletmeler, çiftçilik faaliyetlerini geliştirme projeleri ve yöresel ürünler destekleme projeleri mevcut. Bu projelerden Tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriciliği, arıcılık ve buna benzer bir çok projelerde desteklemeler mevcut durumda. Bu desteklemeler için vatandaşların bizlere sık sık bildirdiği Traktör temin etme projesi bulunmakta. Tabi ki bu sadece müracaat ederek Traktör alma projesi değil. Bahsettiğimiz arıcılık, Tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriciliği gibi projelerde tarktör desteklemeleri yapılıyor. Özelliklede Tıbbi aromatik bitkiler yetiştiriciliği projesinin içerisine 80 beygir gücünde tarktör dahil ederek gerçekleştirilen projeler desteklendirilecektir” dedi.

Halk Eğitim Merkezi’nde yeterlilik kursu açılacak

Tıbbı Aromatik Bitkiler Projesi adı altında üreticilerin yeterlilik alanında çiftçi kayıt sistemine kayıt olmalarının yanı sıra Halk Eğitim Merkezinde açılacak olan yeterkililik kursların katılmaları gerektiğini belirten Akman açıklamalarına şu şekilde devam etti, “Bunla ilgili çiftçilerimiz yeterlilik alanında çiftçi kayıt sistemine kayıt olmanın yanı sıra Halk Eğitim Merkezinde açılacak olan yeterkililik kursların katılmaları gerekir. 20 gün sürecek olan kursun ardından yeterlilik sertifikası alan üreticiler projelerini kırsal kalkınma ve destekleme kurumu tarafından değerlendirilecek. Değerlendirmenin ardından kabul edilen projelere devlet tarafından %50 destekleme yapıcalacak” dedi.

Son başvuru tarihi 15 Mart

En az 5 dönüm arazi üzerinde yapılması gereken Tıbbı Aromatik Bitkiler Projesine katılıp destek almak isteyen üreticilerin en geç 15 Mart’a kadar Kırsal Kalkınma ve Tarım Destekleme Kurumuna başvurmaları gerektiğini dile getiren Akman, “Üreticilerimiz başvurularını internet üzerinden http://www.tkdk.gov.tr adresine veya İl ve İlçelerdeki Tarım Müdürlüklerine yapabilirler” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber