Tezgahların Gözdesi “Mandalina”

Tezgahların Gözdesi “Mandalina”
Kış aylarının vazgeçilmezi olan sebze ve meyveler Pazar tezgahlarında yerlerini aldı

Her hafta Çarşamba günleri kapalı Pazar yerinde tezgah açan pazar esnafları satışların değişken olduğundan bahsederken müşterilerin fiyatlardan genel anlamda memnun olmadıklarından söz etti. Bazı tezgahlarda satışlar önceki haftaya oranla iyiyken bazı tezgahlarda daha da kötüye gittiği dile getirildi. Kış meyvelerinden en çok tercih edilen ürün mandalina oldu.

whatsapp-image-2023-12-13-at-12-12-53.jpeg

Fiyatlar ne kadar artarsa artsın müşterilerin şikayetçi olmadıklarını söyleyen pazarcı esnafı “Şu anda her şey uygun, müşteride fiyatlara itiraz etmiyor gayet memnunlar. Başka nerede böyle uyguna bulacaklar müşteriye 2 lira da desen pahalı diyorlar zaten. Alan her hafta gelip alıyor.” Şeklinde konuştu.

Domates ve salatalığın tezgahın ana ürünleri olduğunu söyleyen Pazar esnafı “Bu hafta fiyatlarımız biraz pahalı, dışarıya ihracat olduğundan dolayı sanırım halde de pahalı. Haliyle burada da pahalı biraz. Bu hafta satışlar biraz düşük geçen hafta daha iyiydi domates salatalık uygundu. Domates, salatalık zaten tezgahın ana ürünleri, onlar pahalı olursa tezgah duruyor, uygun olunca tezgah çalışıyor.” İfadelerini kullandı.

21215454.jpg

Bu hafta tehzgahtaki bazı ürünlerin fiyatı şu şekilde; Domates 30TL, Soğan15 TL, Biber 25 TL, Muz 40 TL, Patates 15 TL ,Limon 10 TL, Marul 20 TL ,Salatalık 30 TL, Elma 20 TL, Mandalina 10 TL

Ayrıca Çarşamba Belediyesi, her hafta Çarşamba günü kurulan kapalı Pazar yerinde, vatandaşlara ve pazarcı esnafına belediye personelleri ile beraber Aşevinde hazırlanan sıcak çorba dağıtımı yaptı.

whatsapp-image-2023-12-13-at-12-12-56.jpeg

whatsapp-image-2023-12-13-at-12-12-55.jpeg

Kaynak:Ünal Daldal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber