TEZGAHIN GÜLÜ: SOMON

TEZGAHIN GÜLÜ: SOMON
Sezonun başlamasına 1 ay kala balıkçı esnafının yüzü Somon Balığından yana gülüyor, Çarşamba Balıkçı esnafı sezonu iple çekerken fiyatların ise bu sene fazla olabileceğini düşünüyor

Balık sezonuna 1 aydan kısa bir süre kala balıkçı esnafı tezgahtaki balıklarını balık severler ile buluşturuyor. Çarşamba'da Balıkçılık yapan  Kaşif Aydın, sezonun başlamasını iple çektiklerini belirterek, "Sezonun başlamasına bir şey kalmadı. Şu anda Mezgit ve Barbun çıkıyor. Küçük kayıklarla o da. En çok tercih edilen ise Somon Balığı şu sıralar. Eylül 1'de sezon başlar. Tezgah renklenir. Şuanda balık tezgahlarının kıt zamanıdır." dedi

En çok somon tüketiliyor

Vücuda birçok fayda sağlayan balığın en çokta Omega3 eksikliğine yaradığını vurgulayan Balıkçı Aydın, "En çokta Somon tüketiliyor çünkü kılçığı yok. Hamile kadınlara, çocuklara çok faydalı olduğu için. Omega3 bakımında da oldukça faydalıdır. Kılçığı alındığı zaman çatalla bile yenebiliyor, insanı uğraştırmıyor yenirken. Bu yüzden en çok satılan balık somon." diye konuştu

Bu sene Karadeniz Balığı yüz güldürecek

Bu sene balığın çok olmasını beklediklerini vurgulayan Aydın, "Bu sezon balık çok olacak gibi. Marmara da salya istilası nedeniyle Karadeniz'e yönelme yaşanacak. Bu da balığın fiyatını etkileyebilir. Karadeniz balıklarına talep artacak benim düşüncem. Geçen sene vatandaş balık yiyemedi. Av yasağı, balıklar cıbır oldu büyümedi. Palamut hamsiyi yediği için hamsi büyüyemedi. " ifadesini kullandı

Ayrıca balık tezgahlarında ki fiyatları en yüksek 80 TL ile Levrek olurken, diğerleri sırası ile şu şekilde, Çupra 60, Kötek Balığı 60, Somon 40, Yayın Balığı 30¸ , kefal 25, Barbun 25, Mezgit 20

HABER- FOTO: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber