Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Teşekkürler Mustafa Belur...

Teşekkürler Mustafa Belur...

Siyasette ki dalgalanmalar içinde,Belediyelerin kendilerince yaptığı hummalı çalışmalar dikkat çekiyor.

Siyasette FETÖ operasyonları beklenirken, diğer yandan da yerel yönetimler hizmetlerini bir şekilde hızla sürdürüyor.

Bu bağlam da Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı alt yapı çalışmalarının yanı sıra Karayolları ile birlikte üst geçitler, yol yapımı, tramvayın Havaalanına kadar getirilecek olması adına yapılan çalışmaların yanı sıra Samsun ve ilçelerinde görüntü kirliliği ve çevre düzenlemesi ile ilgili mücadele başlatıldı.

Görüntü kirliliği ve çevre düzenlemesi çalışmaları kapsamında verilen mücadele de Atakum' da enteresan sesler yükselmeye başladı.

Belediyenin aldığı kararla bazı iş yerlerinin önünde bulunan tente tabir edilen çatılı ek yapılar yıkılarak boya ve çevre düzenlemelerinin başlaması ile feryatlar da ayyuka çıktı.

Bir benzeri Çarşamba' da yaşanıyor ve ilerleyen dönem de daha da artacak gibi. Çarşamba Belediyesi de bazı eski, harap binaların yıkımını başlattı. Bu noktada çok ses çıkmıyor ama bazı iş yerlerinin önünde yapılan ek tente tabir edilen çıkmaların yıkılma kararına tepkiler veriliyor.

Geçtiğimiz hafta sonu bir dostum arayarak enteresan sözler sarf etti. Arayan okurumuz der ki; AK Partiliyim ve hatta yöneticilik yaptım yapıyorum. Yıllardır gece gündüz aynı çatı altında seçimlerde çalıştım. Son referandumda bile belediye başkanı ile canhıraş mücadele verdik. Ama şimdi Samsun' da yapılacak Olimpiyatlar bahane gösterilerek iş yerimin önünde ki tentenin yıkılma kararı verildiğini ve yıkmam gerektiğini belirtiyor. Ben onu belediyenin bilgisi ve zabıtanın gözleri önünde yaptım milyarlarca lira masraf yaptım. Şimdi  Olimpiyatlar bahanesi uydurularak buranın yıkılması kararı alındığını belirtiyor. Bakan Kılıç, olimpiyat nedeni ile hiç kimsenin iş yeri yıkılsın talimatı vermediğini biliyoruz. Bu nedenle artık bıçak kemiğe dayandı. Sonuna kadar mücadele edeceğim" dedi.

Bunları yaşarken hafta sonu Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur'un konuğu olduk.

Bize ilçe merkezinde görüntü kirliliği ve çevre düzenlemesi çalışmalarını başlattıklarını dile getirince tepkilerle ilgili konuyu Başkana aktardık.

Ancak bizi asıl şaşırtan Başkan Belur oldu!

Başkan Belur, bizde kavga, sıkıntı, zorlama, meclis kararı bahanesi ve dayatma ile iş yapma gibi bir durum söz konusu değil, biz de öyle bir durum yok.

Biz Samsun' da kent konseyi ile karar aldıktan sonra ilçemize geldik burada yaptığımız toplantı akabinde yapılması gerekenleri halkımıza aktardık.

Halkımızla gönül bağı kurarak, istek ve sevgi ile karşılıklı diyalogla boyalarını kendileri alması şartı ve bizim de işçilik masraflarını karşılayarak görüntü kirliliği ile mücadeleyi başlattık. Halkımız bu çalışmalardan çok memnun ve bizim en büyük destekçimiz onlar oluyor dedi.

Sonra kalktık bir çalışma alanını inceleme de bulunduk. Vatandaşlar çay yaptı Belediye Başkanı Belur ve gelen misafirlere ikram ettikten sonra başkana teşekkür ettiler.

Kendilerinin yapamayacakları işleri belediyenin konuşarak anlaşarak böyle bir destek vermesinden onur ve gurur duyduklarını dile getirdiler.

Başkan Belur yapılan çalışmalarda ki eksikleri göstererek talimatlarını verdikten sonra ilçe merkezine döndük.

Ayvacık Belediye Başkanına dedik ki; Samsun' da çoğu ilçe ve Çarşamba Belediyesine tepkiler varken, böylesi diyalog ve anlaşma ile zorlamadan güzel ve ahenkli, çalışmanız şaşırttı. Tebrikler.

Başkan ise ilçeye yapılacak her çalışma gelecekte turizm şehri olacak Ayvacık ve halkımız adına olacağından, kendilerinin geleceği için olduğunu anlattık. Bir yol çizdik ve halkımızla el ele vererek sessiz sedasız ahenkle çalışmaları yapıyoruz. Biz de zorla veya yaptık oldu mantığı yok dedi.

Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur daha çok iş, hizmet ve gelecek için projeleri olduğunu dile getirdi.

Fakat bu gün bu kadarına değinelim. Yazmadıklarımızı daha sonra sizlere aktaracağız.

Ama bu muhteşem diyalog ve güzellikleri gölgelemek Ayvacık' a, Başkan Belur' a ihanet ve riyakarlık olur.

Demek ki neymiş: Diyalog, konuşma ve anlaşma ile çözülmeyecek sorun yokmuş!!!.

Darısı bizimkilere...  Ne diyelim. Niyet ne ise amel de o olur.

Teşekkürler Mustafa Belur Başkan...

Böylesi karşılıklı konuşma ve anlaşma ile halkı kucaklayarak yapılan çalışmalarla ilçeyi kucaklamak ve çözüm üretmek her belediye başkanının fikriyatında yok.

İlki başardığınız için, ilçeyi güzelleştirip, birlik ve beraberliği lafla değil, işle gösteren başkan olduğunuz için ve sizin gibi anlayışlı başkanların artması  dileklerimle...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi