Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Teşekkürler Ayvacık YİBO...

Teşekkürler Ayvacık YİBO...

İnsanın kendisini birilerine anlatması kadar zor bir olay yokmuş. Gerçekten de kendinizi başkalarına anlatmak deneyin göreceksiniz. Çok zor.

Şükür ki biz kendimizi anlatmadık mesleğimizi anlatmaya çalıştık.

Dün Ayvacık İlçemiz de Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencilerine "Gazetecilik Mesleğini" en azından anlatmaya çalıştık. Aslına bakarsanız bu davet aylar öncesinde yapılmıştı. Ve vakti dün geldi çattı.

Ayvacık İlçesine gittiğimizde konferans salonunda Orta son sınıf Öğrencileri yerlerini almış ve bekliyordu. Öğrencilere kendimizi tanıttıktan sonra mesleğimizi anlatmaya başlayınca şaşırmadım dersem yanılmayacağım.

Öğrenciler televizyonu, cep telefonunu, interneti müthiş hakimler ve ezbere biliyorlar. Futboldan, cinayetten velhasıl bir çocuğun, öğrencinin en son öğrenmesi gereken her  şeyi ilk öğrenmişler. Velhasıl çok başka konuları da gördük.

Özellikle kırsal yani dağlık bölge olan Ayvacık ilçesinde öğrencilerin en şanslıları YİBO'da eğitim gören bu öğrenciler olsa gerek. Her neyse, biz mesleğimizi hasbel kader anlattık. Konuştuk, konuştuk. Biliyorsunuz konuşmayı severim. Yazmayı sevdiğim gibi.

Sohbetin akabinde öğrencilerin sorularına yöneldiğimde çekingen, korkak, ürkek ve güven problemli bakışlar arasında bir öğrenci arka sıralardan "Basının özgür olduğuna inanıyor musunuz?" sorusunu sormaz mı?

Artık başka şey anlatmaya gerek kalmadı.

Ben hedefime ulaşmıştım. Dün bir veya bir kaç öğrencinin aklının ucundan bile Gazeteci olmak geçmezken bu gün en azından 3-5 öğrencinin Gazeteciliği de düşünmesini sağladığımıza inanarak döndük.

Ben bu noktada Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokulu Müdürü İjlal Erdönmez, Müdür Yardımcısı Esra Kılıç ve Rehber Öğretmeni Osman Toprak'a teşekkür ediyorum. Bu kadro konferans sonuna kadar beklediler. Çünkü uzattık sohbeti dedim ya. Ama onlar öğrencileri için bu fedakarlığı yaptılar. İlgi alakayı saymıyorum. O konuyu konuşmaya bile değmez.

Bana bir an Çarşamba'yı hatırlattı. Yazıklar olsun ki 2005 yılından bu yana bu İlçede HABER EXPRES GAZETESİ ve İHA adına Gazetecilik yapıyoruz ama...

Bir Okul idarecimiz Ayvacık YİBO kadar cesaretli olup davet etmediler, edemediler. Hem de burunlarının dibinde her gün yazıyoruz. Haberlerini yapmamıza rağmen göremiyorlar. Kafa başka yerde, icraat başka olunca bu tablo istemesek bile ortaya böyle çıkıyor.   

O nedenle bir kere daha diyorum ki, Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokul yönetimini tebrik ediyorum. Eğitimde fedakarlık, çalışkanlık, üretkenlik sadece maaşı alıp MEB'in talimatını uygulayarak yapılmadığını geleceğin gençlerinin yetişmesi için önünde ki hayatta hangi mesleklerin olduğunu, öğrencinin nelere kendisini yöneltmesi gerektiğini böylesi Öğretmenleri ile öğrendiler.

Darısı bizim Çarşamba'da bulunan onlarca Okul Müdür ve yönetimine diyorum. Başka ne diyeyim ki...

Sağ olun Ayvacık Mustafa Üstündağ Yatılı Bölge Ortaokul Yöneticilerimiz ve öğrencilerimiz...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi