Yeşim SARITAŞ

Yeşim SARITAŞ

TERÖR’ÜN TURİZM’E ETKİSİ

TERÖR’ÜN TURİZM’E ETKİSİ

 

Ne yazık ki daha yıl değil aylar geçmeden bir  yeni patlama ile daha karşı karşıya kaldık. 

Polisimiz hedef alınarak yapılan ve çok acı neticeler oluşturan bu eylem hepimizde derinden yaralar açmış, ülke olarak bizi yasa boğmuştur. 

Peki bu durum sürerse en çok nelere etkisi olacak?

Terör örgütünün en büyük amacı ekonomiyi baltalamaktır. Buna istinaden de seçtikleri en kolay ve en ses getirici yöntem ne yazık ki turizm olmuştur. Çünkü turizm Ülkeler arası iletişim ve en önemli ticari kaynaktır. Turizm ile milletler birbirini tanımakta ve ülkelerdeki yeni pazarları keşfetmektedirler. Dünya ekonomisi de bunun üzerine kuruludur.  

Birçok yabancı marka ülkemizde yer aldığı gibi bizimde birçok markamız Dünya Ülkelerinin pazarında yer almaktadır. Ancak son zamanlarda birçok marka ülkelerden çekilmektedir. Otomotiv, tekstil, Elektronik ve tabi ki Oteller ..

Bütün bunların sebebi ülkelerde yaşanan sıkıntılardan en başta da terörün zarar verdiği ekonomiden kaynaklanmaktadır. 

Bu yıl 2016 yılının zararlarını sarmak için turizmde atılan adımlar ile sezona giriş güzel başlanmış olsa da yaşanan elim olay ile akıllarda turizmi etkileyecek yeni olayların olup olmayacağı düşünülüyor.

En ufak terör olayında ilk önce uçaklar, seyahatler, tatiller, iş gezilerinin iptali ile birçok ekonomik ticari ilişkinin dengesi sarsılıyor. 

Ekonomik olduğu kadar psikolojik zararı da toplumda çok büyüktür. İnsanlar artık kalabalık gözde mekanlarda gezmekten ürküyor ve daha güvenli tenha yerleri tercih ediyorlar. Turistik destinasyonları etkileyen terörist faaliyetlerin neticesinde gözde lokasyonlar boş ve esnaf aç, çalışanlar ise işsiz kalıyor. 

Neticesinde hem ekonomik hem de psikolojik bir tehlike oluşuyor. 

Terör,  istikrarı bozmak ve kalkınmayı engellemek için her seferinde kozunu kullanıyor. 

Elbette teröre yenik düşmeyeceğiz. Ülkemizin ve ekonomimizin zarar görmemesi için sinmeyip çalışmaya devam edeceğiz ancak terör olaylarına karşı daha çok önlem alınması gerektiği bir gerçektir. 

 

İstanbul'da yaşanan elim olay sonucu ölen polis ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum. 

Başımız sağolsun Türkiye. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yeşim SARITAŞ Arşivi