‘Termik Santral’ Tiyatro’da işlendi

‘Termik Santral’ Tiyatro’da işlendi
Samsun’un Terme ilçesinde yapılması planlanan Kömürlü Termik Santral nedeniyle ilçede ‘Ufuktaki Karanlık’ adlı tiyatro gösterisi düzenlendi.

Terme İlçesi Belediye Kültür Merkezi’nde Amazon Tiyatro Grubunun düzenlediği tiyatro gösterisine çok sayıda davetli katıldı. Düzenlenen Tiyatro programında ilçeye yapımı planlanan Termik Santral’in Terme’nin sonunu hazırlayacağını ifade eden tiyatro grubu, gerçekleştirdikleri programda ilçe halkını bilinçlendirmek istediklerini belirttiler.

Programda konuşan Terme Kent Konseyi Başkanı Mustafa Güler, “Kömürlü Termik Santral için niçin Terme’yi seçtiler? Terme Ovası Karadeniz’de en uzun  sahile sahip. Yeşilliklerin,tarımın  en verimli topraklarına sahip bir vatan köşesidir. Kuracağınız santral bu toprakları yaşanmaz hale getirecektir. Çevreyi dönüşü olmayan bir çöle çevirecektir. Santral İşletilmesinde su lüzumlu ise gidin Karadeniz sahilinde tarım yapılmayan kayalık, dağlık kıyılara kurun tesisinizi  ÇED raporunda diyorlar ki; Santral’ın makineleri teknolojinin en son modern sistemi olacaktır. Tesisiniz en son teknoloji ile kurulacak da; Külünüzü taşıyacak kamyonlarınız çeltik tarlalarının, fındık bahçelerinin arsındaki yollardan yerleşim bölgelerinde geçecektir. Bir sene içerisinde çevre topraklarımız kamyonlardan savrulan beyaz küllerle kaplanacak ve toprağımıza zehirli atıklar karışacaktır. Ve ya santralın çıkan küllerini denize dökülecektir. Günde 250 kamyon ithal kömür gemilerden  boşaltırken denize ve etrafına yayacağı kömür tozlarını ne önlem alacaksınız. Birşey olmaz mantığı ile yaşayan bizler; yakın yıllar içinde bölgemizde kanser vakaları ve toplu ölümlerle karşılaşacağız. Unutmayalım ki yakın tarihte Nükleer çubukları hurdacılardan topladık. Projenin terme halkına ve civardaki yaşayanlara; sosyal yapıya vereceği zararı düşünmüyor musunuz? Başımızda belediye Başkanı Şenol Kul ve Bölge halkımız Terme Çevre Platformu (TERÇEP) şemsiyesi altında toplandık. Kömürlü Termik Santral’ın bölgemizde kurulmasını istemiyoruz. İnsanımızı ve vatanımız  olan topraklarımızın korunması için Anayasal hakkımız olan olan demokratik yollardan bu projeye karşı çıkıyoruz.” Şeklinde konuştu.

Tiyatro etkinliğinde gösteri öncesi Termik Santral’in çevreye verdiği zararlar konulu bir sunum yapıldı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber