Terme'de yoğun trafiğe çözüm aranıyor

Termede yoğun trafiğe çözüm aranıyor
AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'de yaşanan trafik sorunuyla ilgili Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Ankara'da bazı görüşmelerde bulundu

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte Ankara'da Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ı ziyaret ederek, yol taleplerini iletti.

Milletvekili Demir, daha önce Başkan Kul'un ilçeden geçiş yapan araç yoğunluğu ve çoğu kamu kurumlarının yolun karşı tarafına geçmesi sebebiyle ihtiyaç duyulan kavşak düzenlemesi talepleriyle ilgili devreye girdi. Ankara'da Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan'ı makamında ziyaret eden Demir ve Kul, sorun ve talepleri iletti. Milletvekili Demir, "Terme gerek Doğu Karadeniz’e açılan bir geçiş yolu olması, gerekse de ilçe merkezindeki yoğunluk nedeniyle trafikte tıkanmalar yaşıyor. Bununla ilgili Başkan Kul'un önerileri var. Bunları size iletmek için ziyaret ettik" dedi.

KAZALAR MEYDANA GELİYOR

Belediye Başkanı Şenol Kul da, "Terme'de yapacağımız planlamalarda çevre yolunun olmaması önümüzü kapatıyor. Mesela Galericiler Sitesi yapmak istiyoruz. Fakat çevre yolunun nereden geçeceği bilinmediği için bir girişim yapamıyoruz. Şehir planlamasının yapılabilmesi için çevre yolu proje ihalesinin 2015 yılı içerisinde alınmasını talep ediyoruz. Ayrıca, şehir merkezindeki geçiş kavşağında da zaman zaman trafik durma noktasına geliyor. İlçe merkezindeki SGK, emniyet ve hastane yolun karşı tarafına yapıldı. Vatandaşlar buraya geçebilmek için mecburen bu kavşağı kullanıyor. Şehirlerarası trafiğin de yoğunluğu nedeniyle kazalar meydana geliyor. Bu kavşağın da yeniden revize edilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan da, söz konusu talepleri not aldığını belirterek, gerekenin yapılması konusunda talimat vereceğini söyledi.

termede-yogun-trafige-cozum-araniyor1-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber