Terme´de ‘Tarla Günü’

Terme´de ‘Tarla Günü’
Samsun’un Terme İlçesi’nde Tarla Günü düzenlendi

Terme İlçesi’nde Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Terme Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Terme Ziraat Odası Başkanlığı’nın organize ettiği "Samsun İlinin Çeltik Yetiştiriciliği İle İlgili Problemlerin Belirlenmesi ve Üreticilere Uygulamalı Olarak Yeni Geliştirilen Çeltik Çeşitlerinin Tanıtılması" isimli Eğitim ve Yayım Projesi kapsamında Terme´nin Ortasöğütlü Mahallesinde Tarla Günü düzenlendi.

terme´de-‘tarla-gunu’-(1).jpgterme´de-‘tarla-gunu’.jpg

Tarla Gününe Enstitü Müdürü Dr. Kibar AK, Samsun GTH İl Müdür Vekili Nail Kırmacı, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Dairesi Başkanı Mehmet Akif Özdemir, OMÜ Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. İsmail Sezer, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, Enstitü Bölüm Başkanları ve teknik personelleri, Şube ve İlçe Müdürleri ve teknik personelleri, Terme ve Çarşamba Ziraat Odaları Başkanları, Üretici Birlikleri ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Temsilcileri, komşu İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden yayımcı personel, teknik elemanlar, tarım danışmanları, özel tohumluk firmaları ve çok sayıda üretici katıldı.

Çeltik tarlalarında yapılan gezinin ardından çiftçilere ve katılımcılara, çeltik çeşitleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Ardından biçerdöver ile sembolik hasat yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir