Termede 1300 kişi hastanelere akın etti

Termede 1300 kişi hastanelere akın etti
Terme ilçesinde bin 300 kişi ishal, mide bulantısı ve yüksek ateş şikayetiyle sağlık kuruluşlarına başvurdu. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, “Vatandaşlar suyu kaynatarak içsinler” uyarısında bulundu

 

Terme İlçesinde aynı şikâyetlerden kaynaklı hastaneye başvuranların sayısı 1300 kişiyi geçti. Sürekli artan rakam karşısında önlem almaya çalışan yetkililer “suyu kaynatarak için” dedi. Büyük oranda şehir suyunun yeterli oranda klorlanmamasından kaynaklı olduğu düşünülen olayda vatandaşlar tedirgin.

Hastane yetkilileri kusma, ishal ve yüksek ateşten dolayı hastaneye sadece dün 670 kişinin başvurduğunu belirtirken, bunlardan 4 kişiyi Samsun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne sevk ettiklerini, hastanedeki tüm yatakların dolduğunu söylediler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, salı günü ilçe merkezinde bakiye klorun yeterli olmadığının tespit edildiğini belirterek, “Terme Belediyesi ile irtibata geçilmiş ve yapılması gerekenler sözlü ve yazılı olarak bildirilmiştir. 25 Eylül Salı akşamı saat 18.00 itibariyle alınan su numunelerinde bakiye klorun yeterli olduğu görülmüştür. 25 Eylül 2012 tarihi itibariyle Halk Sağlığı Müdürlüğü’nden oluşturulan bir ekiple kaynağa etkene ve bulaşmaya yönelik çalışmalar başlatılmıştır. İçme suyunun şu an itibariyle klor miktarı yüksek olabilir. Bu da mide bulantısına yol açabilir. Vatandaşlar suyu kaynatarak içsin" dedi. 

10 vakadan gaita numunesinin alındığını ifade eden Kasapoğlu, “Tüm depoların tekrar yeniden gözden geçirilmesi, temizlenmesi ve klorlama işlemlerinin takibi yapılmaktadır. Epidemiyolojik çalışmalar başlatılmıştır. Acil serviste yaşanan yoğunluk nedeniyle acil servisteki hekim sayısı artırılmış, il merkezinden çocuk hastalıkları uzmanı takviyesi yapılmıştır. 24-26 Eylül 2012 tarihleri arasında çoğunluğu çocuk olmak üzere Terme Devlet Hastanesi’ne bin, aile hekimlerine de yaklaşık 300 vaka müracaat etmiştir. Bunlardan 18’i dirençli ateş şikayetlerinden dolayı çocuk hastalıkları servisinde yatırılarak tedavi altına alınmış, geri kalanlarının ise ayaktan tetkik ve tedavileri tamamlanmıştır. Bugün itibariyle hastanede yatan hasta sayısı 13’ü düşmüştür. Bu gibi yaygın ishal vakaların nedeni içme suyu olabilir" şeklinde konuştu.

termede-1300-kisi-hastanelere-akin-etti(5).jpg

termede-1300-kisi-hastanelere-akin-etti-(1).jpg

termede-1300-kisi-hastanelere-akin-etti-(2).jpg

termede-1300-kisi-hastanelere-akin-etti-(3).jpg

termede-1300-kisi-hastanelere-akin-etti-(4).jpg

 

Haber-Foto: Serkan Karahan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir