Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Terme TSO da Kökten değişim kazandı

Terme TSO da Kökten değişim kazandı

 

Şimdi gel de yazma. Biliyorsunuz önümüzde ki günlerde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı seçimleri olacak. O nedenle Çarşamba, Salıpazarı ve Ayvacık İlçelerinde ÇTSO Başkanı Kefeli ve ekibi ve karşısına aday olan Ahmet Yılmaz da kendi ekibi ile canhıraş çalışıyorlar.

 Ama dün öyle bir gündü ki. 1 Mayıs İşçi Bayramı münasebeti ve bazı özel işlerim nedeni ile Terme’yi unuttuk. Gazetecilik hayatımda hiçbir haberi unutmazdık ama oldu. Sonra aklımıza geldi ise de geç öğrendik ki seçim yapılmış ve sona ermiş.  İşte o nokta da seçim çoğunu sevindirirken Terme TSO nun eskilerini üzmüş. Çünkü Terme DEĞİŞELİM demiş ve DEĞİŞMİŞ, DEĞİŞTİRMİŞLER…

Bunu neden dedim.

DEĞİŞİM sözünü ilk olarak 2008 yılında AK Parti İlçe Başkanlığı seçimlerinde Mehmet Köse ile dile getirmiştik. O slogan öylesine tuttu ki o seçimden sonra hemen her seçimde değişim sloganı adeta mecburiyet hissettirdi. Onu da genelde eski başkanlara karşı aday olanlar kullandı.

Her neyse bu defa Terme Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlık seçimlerinde DEĞİŞİM diyen Ahmet Ekmekçi, 3 dönemden bu yana Terme TSO Başkanlığı sürdüren Zekai Demirtürk’ü adeta sürklase etti.

18 Kişilik yönetim kurulu listesinin 6’ sını eski başkan 12 sini yeni başkanlığa aday olan Ahmet Ekmekçi aldı. Söylendiğine göre ezip geçmiş. Bu söz çok iddialı olmuş. 

Bize göre ise enteresan olan 12 yıllık bir geleneği Adeta kökünden kazımış oldu.

Terme’ de kongre sonrasında kimle görüştükse yeni listenin başkanı olan Ahmet Ekmekçi harbiden ekmekli adam, sözünün eri ve dürüsttür, çalışkandır Terme’yi mutlaka TSO ile ayağa kaldıracaktır denildi.

Kısacası Terme uzun süredir sıkışan gazını sonunda bıraktı. Ateşle oynayan o gazla yandı mı bilinmez. Ama bazı canların yandığı kesin…

Oysa kendilerine OMV çok yakın olmasına rağmen Terme de o kadar gaz varmış ki; sonunda Ekmekçi ile Terme TSO gazı gitti. Yenilen Eski Başkan ne yapar bilemem ama yenisinin işi aslında şimdi daha zor. Çünkü kendi deyimi ile 3 dönemdir Çalışmayan Terme TSO’ yu şimdi kısa sürede yani 2 - 3 yıl içinde nasıl ayağa kaldırıp adından söz ettirecek mesele ve merak konusu bu noktada.

Lakin Terme öylesine kenetlenmiş bir ilçe ki Çarşamba ve Samsun’ a hiç benzemez.

Orada kısa sürede ayağa kalkma da birliktelikte sessiz ve sedasız olur bunu başarırlar dışarıya eko çıkartmazlar. O nedenledir ki bu defa Terme’ de DEĞİŞİM diyenler ilçenin ileri gelenleri olunca üyelerde DEĞİŞİME AYAK UYDURDU. Değişimde hayır vardır düşüncesi ile DEĞİŞTİRDİLER ve hatta söylendiğine göre KÖKTEN DEĞİŞİTİRDİLER….

Gelelim Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odasına dememi bekliyorsunuz ama…

Ben ÇTSO seçimlerine bu güne kadar müdahil olmadım bundan sonra da olmayı düşlemiyorum.

Biz işimizi yapar geçeriz. Kimin gazı sıkışmış ise gazı olan ve gazı alacak olanlar düşünsün.

Ama DEĞİŞİM sözü artık iyice korkutmaya başladığı bir gerçek…

Değişimi kimlerin söylediği ve üyeler ile halkın söyleyenleri koyacağı terazi ile eş değerde gördüklerini biliyorum.  ÇTSO da ki gaz çok daha fazla. Termeye benzer mi bilemem ama burada ki çalışma gittikçe de daha fazla gaz şişiriyor. Kim gazı alır, kim yanar belli değil ama yanacak olanın canı çok ama çok yanacağı çok kesin. Bizden söylemesi.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi