TERME TEK YÜREK

TERME TEK YÜREK
Terme Çevre Platformu (TERÇEP) tarafından Belediye meydanında gerçekleştirilen eylemde ilçede yeni yapılacak termik santrale hayır mitinginde Başkan Kul, "Bu kara sevdadan vazgeçin" dedi.

Tim Avrasya Yatırım Danışmanlık İnşaat Madencilik ve Enerji Üretim Tic. Ltd. Şti. isimli firmanın da ithal kömürle çalışacak  yeni bir santral kurma girişimi Termeliler ve çevre halkı ile birlikte sivil toplum kuruluşları ve çevrecilerin de tepkisine neden oldu.

Terme Belediye Meydanı'nda gerçekleştirdikleri eylemle seslerini duyurmak isteyen Terme Çevre Platformu Gönüllüleri tepkilerini dile getirdiler. 41 Sivil Toplum Kuruluşu'nun bir araya gelerek oluşturduğu Çevre Platformu hep bir ağızdan Termik Santral'e 'hayır' dediler.

terme2.20140916091431.jpg


 BAŞKAN KUL, "BU KARA SEVDADAN VAZGEÇİN"

Eylemde Terme Belediye Başkanı Şenol Kul çarpıcı açıklamalar yaptı. Başkan Kul konuşmasında tepki göstererek bu kara sevdadan vazgeçin dedi. Kul," Herkesin gözünü para bürümüş.Kimsenin ekmeğinde gözümüz yok.Ama şunu bilelim. Bu dünyada en değerli olan şey insan yaşamıdır. Paranın satın alamayacağı şeyler de vardır. Kızılderili bir şefin de dediğin gibi gibi, 'Son ağaç kesildiğinde,son ırmak kuruduğunda, son balık öldüğünde beyaz adam paranın yenilecek bir şey olmadığını anlayacaktır.' Ben şimdi buradan o vicdanlara sesleniyorum. Bizim yeşilimize, mavimize, havamıza, suyumuza aşıksınız. Hem de de bu aşk kara bir sevda. Sizlere sesleniyorum. Lütfen bu kara sevdadan vazgeçin. Biz, geleceğe teslim edeceğimiz dünyayı, her türlü fedakarlığı yaparak, en temiz şekilde gelecek nesillere teslim edeceğiz. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Hiç bir şekilde, hiç bir yerde ve hiç bir makamda gözümüz yok. Ben gerekirse Terme için, Gelecek nesiller için, kendimi feda etmeye hazırım. Hakkını veremediğim makamda bir dakika oturmam. Herkes şuan bu meydanda. Bu meydanda bulunanların farklı görüşleri olabilir. Ama yaşayacağımız ortam tek. Ortak bir sevdamız var bizim. Başka Terme yok. Burada santral kurmak isteyen insanların eğer varsa vicdanlarına seslenmek istiyorum. Bu kara sevdadan vazgeçin. Böyle sevda olmaz." ifadelerini kullandı.

terme3.jpg

'SANTRALLERE HAYIR'

Terme Çevre Platformu (TERÇEP) adına konuşan Zekai Altunpala yaptığı basın açıklamasında yapılacak Termik Santrale karşı olduklarını yineledi.
Altunpala,"Şu anda iki şirketten biri ÇED raporu çalışmaları başlatmış,diğer şirket ise EPDK’ya izin için başvurmuştur.Devamı nasıl gelecek derseniz, Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan bellidir. OMV'de sessiz kalan bizler bundan sonra sessiz kalmayacağız.                   Kurulması düşünülen termik santral ve benzerleri çevre-doğa katliamına sebep olacak her türlü zararları içermekte denizi-ormanları - tarımı yok edecek niteliktedir. Biz insanız. topraksız, susuz, havasız yapamayız. sadece parayla olacak iş değildir insanlık.

Biliyoruz, bu santraller, geleceğimizi küle çevirecek. Topraklarımızı fakirleştirecek, havamızı suyumuzu zehirleyecek, bizleri hasta edecek, yerimizden yurdumuzdan olacağız. Çocuğumuz ve torunumuz büyüdüğünde, eski fotoğraflara bakıp, anlatılanları duyup sormayacak mı?. Siz buralara ne yaptınız demeyecek mi? diyecek tabi. Onlara “Kirli bir hava soluyorsun çünkü başımızdakiler öyle uygun gördü. Termeye Sahip Çıkamadık mı? diyeceğiz. Bizler aklı başında olan insanlar; Kirli enerji üreten santrallere karşıyız. Biz; bize ölümü gösterip sıtmaya razı edecek tuzaklara karşıyız.Bizler özgürce ve sağlıklı olarak çalışıp üretmemizi engelleyecek kumpaslara karşıyız.Santrallere karşı, Terme için vereceğimiz bu mücadelede bizi sizinle karşı karşıya getirip ayrı düşürmeye bölmeye çalışacaklar. Uyanık olacağız, bu oyuna gelmeyeceğiz." dedi.

terme4.jpg


TERÇEP Gönüllülerinden bir vatandaş ise, "Terme'de herkes sussa bile, ben susmayacağım.Eğer Terme için ölmem gerekiyorsa, Terme için öleceğim.Benim ölümü çiğnemeden asla Termik Santrali kuramayacaklar. Benim gibi düşünen binlerce arkadaşım var. Gece yarıları siz yataklarınızda uyurken OVM'nin karayolunu keserek taşıdığı malzemeleri görün. Uyanın artık. Biz ölmeden asla santral kurulamayacak. " şeklinde konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber